PROTI STRESU

Sedem enostavnih poti do manj skrbi

Objavljeno: 16.07.2017 08:30Posodobljeno: 16.07.2017 08:30

Prevečkrat razmišljamo, kaj se bo zgodilo in če se bo zgodilo.

  • Vse je v glavi, le odločiti se morate, kako boste razmišljali

S sedmimi nasveti se boste znebili neprijetnega občutka nemoči, ki ga povzroča stres, in dosegli, da vas okolica ne bo več obremenjevala. Vsak dan je nova priložnost za veselje.

1. Odziv je vaša največja moč. Večina stresa izvira iz načina razmišljanja – ne morete nadzorovati vsega, kar se vam zgodi, lahko pa nadzorujete, kako se boste na dogajanje odzvali.

2. Ne ukvarjajte se z mislijo, kakšne težave vas čakajo za naslednjim vogalom. Res je, vedno lahko gre kaj narobe, a vesolje se ni zarotilo proti vam, probleme boste reševali, ko se bodo pojavili.

3. Namesto da pomislite na najslabši možni scenarij, pomislite na najboljšega. Prevečkrat razmišljamo, kaj se bo zgodilo in če se bo zgodilo, pri tem pa nismo pozorni, kaj se dogaja okrog nas v trenutku, sedanjosti. Spustite se po toboganu življenja – kar bo, pa bo – in poskusite enkrat za spremembo preprosto uživati!

4. Danes lahko izberete – nepotrpežljivost naj zamenja hvaležnost, lepota naj prežene negativne misli, namesto panike naj v vas zavlada mir.

5. Ničesar ni, vključno s stvarmi, ki jih ne morete nadzorovati, kar bi vam v danem trenutku onemogočalo napredek. Le odločiti se morate za rast in delati korak za korakom.

6. S slabimi mislimi prikličemo slabo energijo, zato se ne ukvarjajte pretirano s tem, kar gre narobe, ampak z rešitvami. Učite se, ustvarjajte in izkoristite vsak dan za nepozabna doživetja.

7. Vsaka situacija se razplete najbolje za tiste, ki najdejo najboljše v vsaki situaciji. Ste pripravljeni na iskanje? 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja