HOROSKOP

Kot prijatelji: pazite, da ne užalite škorpijona

Objavljeno: 05.03.2016 16:00Posodobljeno: 05.03.2016 16:00

Ovni so neposredni in iskreni, biki izjemno predani, ob dvojčkih pa je vedno zabavno.

Lastnosti astroloških znamenj pridejo do izraza v vseh odnosih. Tako se do svojih prijateljev vedejo kozorogi, škorpijoni, ribe, vodnarji ter ostali predstavniki zodiaka.

Oven

Ovni kot prijatelji niso zapleteni, saj so zelo neposredni in iskreni. Čeprav jim sočutje ni tuje, pa niso tisti, ki bi jih lahko poklicali, kadar bi vam bilo resnično hudo. Preveč so namreč usmerjeni v akcijo, da bi lahko samo poslušali, prav tako so dokaj sebični in jih tuje težave pretirano ne zanimajo. Za ovna je najboljši prijatelj nekdo, ki je neodvisen in samozavesten kot on sam, ujema se s strelci.

Bik

Biki so med znaki zodiaka kot prijatelji najbolj predani. Njihove največje prijateljske vrline so velikodušnost, zaščitništvo ter zvestoba. V odnosu pogosto spominjajo na skrbne mame. Seveda imajo tudi negativno plat: ta je pretirana varčnost, ki včasih meji že na skopuštvo. Kot prijatelji se odlično ujemajo z ribami, ki zlahka prenašajo njihovo trmoglavost, uživajo pa tudi v druženju z levi.

Dvojčka

Noben od prijateljev bolje ne izpolni vseh potreb po druženju kot dvojček. Rojeni v tem znamenju imajo pestro razvejano mrežo prijateljev, v kateri so ljudje razporejeni po skupnih interesih. Tako so med prijatelji dvojčka tisti za skupne zabave ločeni od onih za uživanje ob kavi ter tistih, na katere se obrnejo, kadar potrebujejo pomoč. Njihova slaba stran je, da na življenje in prijateljstvo včasih ne gledajo resno in ga, če se v odnosu pojavijo težave, zlahka prekinejo.

Rak

Sočutje in polno razumevanja sta lastnosti, ki kot prijatelje najbolje opišeta rojene v tem znamenju. Včasih z namenom, da bi bili nekomu všeč, res malce zaigrajo. Najpogosteje se družijo s sebi podobnimi ljudmi, ki so čustveno enako topli ter hkrati spremenljivega razpoloženja. Kadar potrebujejo podporo, jo največkrat najdejo v ribi in škorpijonu, s katerimi se najbolje razumejo.

Lev

Rojeni v tem znaku so kot prijatelji zelo cenjeni. Čeprav poznajo širok krog ljudi, so resnično tesno povezani le z redkimi posamezniki. Če vam bo uspelo prijateljstvo navezati z levom, vas nikoli ne bo pustil na cedilu in vam bo vedno, ko boste potrebovali pomoč, stal ob strani. Sicer se najbolje razume z biki, levi in ovni.

Vodnar

Zabavni, spontani in vedno za akcijo. Vodnarji potrebujejo prijatelja, ki bi bil pripravljen slediti njihovi nemirni naravi. Ker so svobodnega duha, so v družbi cenjeni, saj nikogar ne obsojajo in se do vseh vedejo enako. Prav zato nikoli nimajo samo enega najboljšega prijatelja. Odlično se sicer razumejo s strelcem, njihova slaba stran pa je, da se včasih od vsega preveč odmaknejo in pričakujejo, da se bodo okoli in zanje trudili drugi.

Kozorog

Njihova značilnost je v tem, da izjemno cenijo prijateljstvo. V ozek krog dobrih prijateljev zato sprejmejo le tiste, ki so se izkazali kot predani in odgovorni. Večinoma negujejo stare vezi, za prijatelje so pripravljeni storiti vse. Imajo sicer tudi mnogo znancev, do katerih so prijazni, a jim ne zaupajo najglobljih misli in občutkov. Najbolje se ujemajo z levi ter imajo seveda tudi slabo lastnost – vedno preverjajo tujo predanost.

Ribi

Prilagajajo se tujemu mnenju, a so kljub temu dobri prijatelji. So odlična rama za jokanje, večkrat kot iščejo, same nudijo uteho. Najbolje se ujemajo z ljudmi, ki so po značaju močni, stabilni in nudijo veliko podpore. Odlično se razumejo z bikom. Zaradi partnerja včasih zanemarijo prijatelje, kar ribam ti nekoliko zamerijo.

Devica

Rojeni v tem znaku so na prvi pogled zadržani in zdi se, da globlji medosebni odnosi niso zanje. A vendar so dobri prijatelji z ljudmi, ki so podobni njim samim. Preveč negotovih posameznikov ne marajo. Ker so device dokaj analitične in racionalne, zlahka predvidijo, s kom bi lahko stkale tesnejše vezi. Dobro se razumejo z drugimi devicami in ovni, njihova slaba plat je v tem, da so včasih ljubosumne na tuj uspeh.

Tehtnica

Tehtnice so odlični prijatelji in svetovalci. Prijateljev jim zato res ne manjka. A vendar popolnoma zaupajo le enemu, najboljšemu. Njemu odkrivajo vse misli, skrivnosti in želje ter strahove. Dobro se razumejo z dvojčki in vodnarji, katerih sproščena narava jih privlači. Njihova slaba plat je v tem, da rade svoje mnenje vsiljujejo drugim.

Škorpijon

Na videz so rojeni v tem znaku hladne in ravnodušne osebe, a to je zgolj oklep, ki ga lahko prebijejo le najboljši prijatelji. Ko nekomu to uspe, dobi zaveznika za vse življenje, ki bi si ga vsak želel. Škorpijoni potrebujejo nekoga, ki jih razume in je hkrati iskren, kot so oni sami. Najbolje se ujemajo z ribami in levi, njihova slaba plat pa je, da so, kadar so užaljeni ali prizadeti, zelo maščevalni.

Strelec

Optimistični in družabne narave privlačijo ljudi, zato si mnogi želijo biti njihovi prijatelji. Najbolj cenijo duhovite, odprte ter dobronamerne posameznike. Sovražijo pasivno agresivne osebe, od njih bežijo. Ljudi, ki so jim pravi prijatelji, vedno vsaj poskušajo razumeti ter jih podpirajo. Najbolje se ujemajo s strelci in z dvojčki, včasih pa na razmerje malce preveč gledajo skozi oči denarja. 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije