HOROSKOP

Kompleksi: bika je strah negotovosti, tehtnice odgovornosti

Objavljeno: 11.02.2016 19:00Posodobljeno: 11.02.2016 19:00

Prestrašeni oven se vede kot negativno nastrojena tehtnica, prestrašeni dvojček pa postane sarkastičen kot strelec.

Horoskop nakazuje tudi na tisto, česar se posamezniki najbolj bojijo in kako se tedaj, ko jih je strah, vedejo. Takole pravi.

Oven

Ovna je najbolj strah, da bo nekoč odvisen od drugih. To so namreč zelo samostojni in neodvisni posamezniki. Prav zato je pri njih vedno prisotna bojazen, da jim bo kdo ukazoval, kaj početi in kako se obnašati. Od bližnjih res pričakujejo podporo in pozornost, ne pa tudi ukazov, sicer postanejo negotovi in zato depresivni. Tedaj jih prevzamejo lastnosti »negativnih« tehtnic: negotovost, neodločnost, pasivnost, velika utrujenost in frustriranost.

Bik

Naj bo v ljubezni, denarju ali v poslu, največji strah rojenih v znamenju bika sta negotovost in občutek, da izgubljajo nadzor. Tudi v razmerju potrebujejo veliko časa, da začno zaupati partnerju in da končno izgubijo občutek, da morda ljubijo bolj. Če se počutijo slabo in menijo, da se jim majejo tla pod nogami, prevzamejo lastnosti negativnega škorpijona in postanejo posesivni, jezni, krivični ter maščevalni.

Dvojčka

Res so komunikativni in na videz brezskrbni, vendar se pripadniki tega znamenja svojega spremenljivega razpoloženja dobro zavedajo ter vedo, da so dokaj zapleteni po značaju. Čeprav so vedno obkroženi z ljudmi, jih je pogosto strah, da jih drugi ne marajo in jih ne sprejemajo takih, kot so. V kriznih situacijah prevzamejo značilnosti negativih strelcev in ne želijo poslušati tujih pojasnil, njihova glava je malce v oblakih in postanejo na moč zajedljivi ter sarkastični.

Rak

Rojeni v tem znamenju so zelo občutljivi, zato je zanje zelo pomembno, kako jih v življenju doživljajo drugi. Njihova negotovost pride do izraza tedaj, ko menijo, da jih drugi zanemarjajo, jim ne zaupajo in jih ne cenijo. Tedaj se mili rak spremeni v negativnega ovna in postane pesimističen, se potegne vase in smili samemu sebi.

Lev

Izguba položaja in javno ponižanje sta tisto, česar se lev v življenju najbolj boji. Tedaj pokaže svoje šibke točke. Če so njegove potrebe in želje preslišane, pride do izraza njegova notranja negotovost: da bližnjim ne pomeni toliko, kot bi jim moral. Ob tem se ponosni lev spremeni v negativnega vodnarja in izraža oholost, sarkazem ter se zapre vase, da bi ubežal pred tistimi, ki bi ga lahko prizadeli.

Devica

Rojeni v tem znamenju imajo na sebi vedno hladno masko, ki jo le redki lahko »prebijejo«, prav ta pa jim služi za skrivanje negotovosti. Največji kompleks device je, da ni tako dobra, vredna, sposobna in šarmantna, kot jo vidijo drugi, zato je pod stalnim pritiskom vzdrževanja dobrega vtisa. Kadar je v stresu, se vede tako kot negativno nastrojene ribe: jokava je, čustvena, destruktivna in histerična.

Tehtnica

Rojeni v tem znamenju so zelo obremenjeni z družabnim ugledom, njihovo največjo negotovost predstavlja bojazen, da bi jih drugi opravljali in o njih grdo govorili ter se pogovarjali o njihovih šibkih točkah. Strah jih je tudi, da bi jim drugi naložili preveč odgovornosti, zato se v stresnih situacijah spremenijo v negativne ovne in postanejo besedno agresivne, kričijo ter so zelo konfliktne.

Škorpijon

Škorpijoni sicer nimajo veliko kompleksov, bojijo pa se, da jih ljudje ne bi dojemali kot dovolj sposobnih in pametnih. Če se počutijo ranljive in izpostavljene, menijo, da bi drugi to lahko izkoristili in jih v čemer koli prehiteli. Tedaj postanejo kot negativno nastrojeni biki: zajedljivi, vase zaprti in pasivni.

Strelci

Čeprav na prvi pogled niso ambiciozni, imajo rojeni v tem znamenju veliko potrebo po tem, da bi bili drugim všeč. Pomembno se jim zdi, da v spominu ostanejo kot dobri ljudje, in kritik na svoj račun po navadi ne sprejemajo dobro. Če jih drugi ne pohvalijo dovolj, kmalu dobijo kompleks manjvrednosti in prevzamejo značilnosti negativnih dvojčkov: površnost, nepovezano govorjenje, vznemirjenost in zajedljivost v komunikaciji.

Kozorog

Rojeni v tem znamenju so, ko gre za čustvene odnose, zelo negotovi in nezaupljivi. Menijo, da niso dorasli tujim igricam, da bodo drugi izrabili njihovo zaupanje in da bodo prizadeti. Prav zato igrajo hladnokrvnost, in ko se počutijo negotovi, prevzamejo značilnosti negotovih rakov: so posesivni, ljubosumni in pretirano čustveni.

Vodnar

Čeprav je videti, da jih mišljenje drugih pretirano ne zanima, vodnarji pogosto prikrivajo pomanjkanje samozavesti. Res se ne želijo stopiti z množico in želijo ostati individualci, a se hkrati bojijo, da bi jih ljudje, ki jim veliko pomenijo, nadomestili z nekom drugim. V stresnih situacijah postanejo negativni levi: nikogar ne želijo poslušati, ne sprejemajo kompromisov in na vse druge gledajo z viška.

Ribe

Rojeni v tem znamenju po navadi niso negotovi vase, le preveč razmišljajo o medsebojnih odnosih. Eden njihovih največjih strahov je, da jih bodo ljudje jemali kot samo po sebi umevne. Izčrpani so zaradi skrbi o drugih, razočarani pa se navzamejo negativnih lastnosti tehtnic: postanejo kritični, hladni, perfekcionistični, ob tem ne izbirajo besed ter zlahka prizadenejo druge. 

Povezane vsebine