PETEK, 13.

Kdor razume število 13, bo dobil moč in vladanje

Objavljeno: 13.10.2017 11:40Posodobljeno: 13.10.2017 11:42

Zakaj je petek 13. poln vraž in zakaj ga povezujemo z zlom? Poglejmo ozadje. Je to res? Ali gre morda le za nekaj, česar ne razumemo, ne poznamo, ali  pa smo morda izvorni pomen nekako pozabili … Kaj pa, če smo ga morali pozabiti?

Petek je dan, ko je močno prisotna Venerina energija. Čaščenje Venerinega kulta sega globoko v zgodovino najstarejših, naprednih civilizacij. Zato je petek Venerin dan, ki pooseblja ljubezen, ženstvenost ter božansko ustvarjalno energijo.

Število preobrata

Število 13 je povezano z ženskim aspektom in intuitivnostjo. Tudi leto ima 13 luninih ciklov. Pooseblja žensko energijo in aspekt boginje v vas. V nekaterih starodavnih zapisih piše, da tisti, ki bo razumel število 13, bo dobil moč in vladanje. Predstavlja jo simbol okostnjaka ali smrti. Je število preobrata in destrukcije, ki je ženski aspekt kreacije (uničenja), je simbol moči, ki pa ne sme biti uporabljena narobe, sicer postane samouničujoča. 13 je število, ki svari pred neznanim ali nepričakovanim. Je število preobrata.

Skozi simboliko pridemo do vrat iniciacije in rasti, kot jih razodeva mala arkana po tarotu. V Egiptu je poleg Knjige mrtvih obstajala tudi Knjiga živih. Obe sta v besedi in sliki odsevali vse možne položaje, v katerih se lahko znajde človek. Egipt je bil ena redkih kultur, ki je premogla obe knjigi. Knjiga živih se je imenovala tudi Knjiga Thotha, od koder izvirajo tarot karte. Zanimivo je tudi dejstvo, da je drugo ime zanjo bilo Knjiga modrosti. V njej je bilo navedenih 13 izzivov ali preizkušenj in 27 darov ali talentov, ki jih lahko uporabimo na poti osebne rasti. Pomagajo pri preobrazbi negativnih stanj zavesti. Ta stanja je Carl G. Jung poimenoval stanja bardo.

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja