PRAVA ENERGIJA

Fengšujski nasveti za vrt

Objavljeno: 09.03.2016 09:00Posodobljeno: 09.03.2016 09:00

Prihaja čas urejanja vrtov, zato poglejte, kako si na njem pričarati pozitivno energijo.

  • Fotografija je simbolična.

Ob marčevskem prebujanju narave vam misli zagotovo že uhajajo na vrtiček. Čeprav je morda res še prezgodaj za vile in lopate, pa je nedvomno pravi čas za načrtovanje. Kako boste letos uredili vrt? Kam boste postavili klopco? Kje se boste sproščali? Boste upoštevali načela feng šuja? Pravilen pretok energij je nedvomno dobrodošel tudi na njem, in če bi ga radi uredili po načelih te tehnike, si poglejte pet osnovnih smernic.

Ustvarite mejo

Ustvarite oviro, ki ga bo ločevala od zunanjega sveta. Tako boste svoj kotiček narave zaščitili pred negativnimi vplivi okolja, pred hrupom, onesnaženjem in tudi pred radovednimi očmi. Uporabite leseno ograjo ali pa okoli vrta zasadite grmičevje, ki bo tvorilo živo mejo. 

Vodni element

Brez vodnjaka ali ribnika si ni mogoče predstavljati po feng šuju urejenega vrta. Vodni element zagotavlja mirnost in sproščenost, prav to je smisel te filozofije. Voda je tudi univerzalni simbol blagostanja, zato naj bo na vidnem mestu. Fontana ali ribnik, izbira je vaša, umestite ju v središče. Če boste izbrali tekočo vodo, naj teče proti hiši in ne stran od nje.

Izberite vetrne zvončke

Vetrni zvončki so čudovit dodatek fengšujskega vrta. Lepi so, njihov zvok pa pomirja in zagotavlja sprostitev. Na izbiro so zvončki iz različnih materialov, kot sta denimo bambus ali kovina. Kateri so vam ljubši, presodite sami, več pa jih razporedite po različnih kotičkih vrta.

Dekorativni kamni

Voda, skale, cvetlice in drevesa so še nekateri od obveznih elementov. Skale uporabite za ločevanje posamičnih delov zelenega kotička. Več bo v njem naravnih elementov, boljše bo.

Sadite očem prijetne rastline

Kaj je vrt brez cvetja? Izberite bujno cvetoče rastline, poskrbite da bo vrt pisan vse leto. Ne obremenjujte se z vrstami, pomembno je le, da so vam všeč. Obvezno skrbite, da bodo vaše rastline zdrave ter z njih redno odstranjujte suhe liste in odmrle cvetove. Ti po feng šuju pomenijo staro, slabo energijo in bodo na zelenem kotičku ovirali pretok tiste, ki vašemu počutju koristi.  

Povezane vsebine