PISANA ASTROLOGIJA

Barve po meri horoskopa

Objavljeno 09. avgust 2012 09.00 | Posodobljeno 09. avgust 2012 09.00 | Piše: M. F.

Kakšna barvna paleta naj bo na vašem krožniku, je odvisno od tega, kateri element kraljuje vašemu astrološkemu znamenju.

Ni vseeno, v kateri del barvnega kroga sodijo živila, po katerih najpogosteje posegate.

Vpliv barv na naše počutje, razpoloženje in zdravje je resnično močan. Tega so se zavedali že v starem Egiptu, stari Grčiji, na Kitajskem, v Perziji in Indiji. V vseh teh kulturah so že pred davno poznali in s pridom uporabljali zdravljenje z barvami, tako imenovano kromoterapijo. To je dobilo svoje mesto tudi v uradni medicini, še posebej pri zdravljenju psihosomatskih tegob.

V štiridesetih letih prejšnjega stoletja je profesor doktor Max Luscher raziskoval povezavo med barvami in psihološkimi profili posameznikov. Na podlagi svojih dognanj je izdelal barvni test osebnosti, ki se ga uporablja še danes.

Tudi v astrologiji je močno prisoten pomen barv. Predvsem njihov vpliv na posamezna astrološka znamenja. Ta temelji na osnovnih elementih znakov horoskopa. Kot vemo, so to ogenj, zemlja, zrak ali voda. Vse barve ne odgovarjajo vsakemu, kar velja upoštevati tudi pri izbiri barve živil.

Ogenj

Ognjeni znaki so oven, lev in strelec. Ti bi se morali izogibati hrani rdeče barve ter pogosteje uživati tisto modre, kot so slive, suhe slive, grozdje. Najbolje v kombinaciji z rumenimi, denimo, s koruzo, z bananami, ananasom, limonami, melono, jajci in maslom.

Zemlja

Zemeljski znaki: bik, devica in kozorog bi morali s svojega jedilnika umakniti oranžno in posegati po rdeči hrani: po rdečem zelju, paradižniku, robidah, češnjah, ribezu, redkvicah, jetrih, rdečem vinu. Rdeča živila naj kombinirajo z zelenimi: s špinačo, z blitvo, grahom.

Zrak

Dvojčki, tehtnice in vodnarji bi se morali odpovedati živilom rumene barve ter uživati več zelenih: špinačo, zeleno papriko, zelje, grah. Primerna zanje je tudi modra barva, torej slive, grozdje in borovnice.

Voda

Znamenja, ki jim kraljuje voda: raki, škorpijoni in ribe ne bi smeli posegati po rdečih živilih, izjema je rdeča zelenjava. Prav tako ne bi smeli pretiravati z mesom in jetri. Na njih ugodno vplivajo živila oranžnih odtenkov: korenje, pomaranča, marelice, breskve, koleraba in žita v kombinaciji z mlečnimi izdelki.

Deli s prijatelji