MAVRIČNO

Barve, ki vam bodo letos pomagale k uspehu

Objavljeno: 05.01.2016 16:00Posodobljeno: 05.01.2016 16:00

So barve, ki vam bodo v novem letu pomagale do ciljev.

  • Fotografija je simbolična.

Zdravice so potihnile, lučke bodo počasi ugasnile in po pozdravu novemu letu se bomo vrnili v običajne tirnice. Tako na poslovnem kot na zasebnem področju si bomo znova prizadevali k uspehu, do tega pa lahko pomagajo tudi barve. Strokovnjakinja za barve Kate Smith pravi takole: »Barve so močno orodje, ki nam pomagajo pri organizaciji in zaznavah, z njihovo pomočjo pa se lažje dokopljemo do cilja.«

Bela za nov, osvežujoč začetek

Nič neobičajnega ni na začetku leta spremeniti slog oblačenja. Če o tem razmišljate tudi vi, Smithova svetuje, da vanj vključite več bele barve, saj po njenih besedah nič ne odpira novih možnosti učinkoviteje kot ta barva. Prav tako ne bo odveč, če boste z njo osvežili delovni prostor.

Rdeča ne le za praznike

»Rdeča spodbuja miselno produktivnost in telesno moč,« meni Smithova. Z njeno pomočjo boste zablesteli, zlasti če bodo v tem odtenku nohti ali ustnice. Znano je tudi, da rdeča barva pritegne pozornost in zagotavlja uspeh tudi na ljubezenskem področju.

Zelena pozitivno vpliva na zdravje

Zelena je povezana z naravo, oblačila ali modni dodatki v tej barvi spodbujajo telesno dejavnost in pozitivno vplivajo na zdravje. Zlasti v smislu preventive.

Ob rumeni in oranžno boste zapravljivi

»Barve, kot sta oranžna in rumena, nas spodbujajo k temu, da zapravimo več, kot smo nameravali,« opozarja strokovnjakinja za barve. Izjemno močno namreč vplivajo na čustva in napeljujejo k impulzivnim nakupom.

Modra za kariero

»Poslovni uspeh je tesno povezan s to barvo. Oblecite si nekaj modrega, ko boste šli na razgovor za delo ali ko si boste v službi obetali napredovanje,« svetuje Kate Smith. In še ena zvijača, ki vam bo pomagala pri karieri: odenite se v barvo, ki vam je všeč. Pa naj bo to rdeče-črna, modro-zelena kombinacija ali barva mandarine. Pomembno je, da se v njej počutite dobro in tako izžarevate samozavest in energijo, ki jasno kažeta, da ste pripravljeni na korak naprej.

Povezane vsebine