ROKA PRAVICE

Zgrabili so Filipinko, vpleteno v Nikin umor

Objavljeno: 03.03.2016 20:29

V Quezon Cityju so leta 2009 umorili in oropali Bohinčevo in njenega partnerja.

ANGELES CITY – Jeseni 2009 se je v filipinskem Quezon Cityju zgodil dvojni umor, ki je še kako odmeval tudi na Slovenskem. Neznanci so namreč na surov način ustrelili uglednega filmskega kritika filipinsko-kanadskega rodu, 27-letnega Alexisa Tioseca, ter njegovo slovensko partnerico, 29-letno novinarko, prav tako filmsko kritičarko Niko Bohinc.

Filipinski kriminalisti, ki so se vse od krvavega zločina prebijali mimo gore pravih in nepravih informacij, so imeli pred seboj sicer že ves čas le tri osumljence – te, ki so imeli tudi pomočnika od znotraj, nekoga torej, ki je poznal razpored prostorov v hiši in navade mladega para. Čeprav so za kriminalci izpuhtele prav vse sledi, jim je pošteno zasmrdelo, ko je neznano kam izginila tudi hišna pomočnica Criselda Gesman Dayag. Slednja je pred zločinom drugi gospodinjski pomočnici Magdaleni Patpat povedala, da gre v trgovino, ker si mora nekaj kupiti. Ko pa se je vrnila, so bili z njo trije oboroženi moški. Patpatovo so zvezali, ji zamašili usta in jo zaprli v sobo ter v zasedi počakali, da sta se vrnila Tioseco in Bohinčeva.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.