KRVAVO

VIDEO: Vdrl na radio in zabodel novinarko, ki jo telepatsko pozna že leta

Objavljeno: 23.10.2017 20:06Posodobljeno: 23.10.2017 20:14

Po operaciji je v umetni komi.

MOSKVA – Boris Grits (48) je danes v Moskvi vdrl v prostore radia Eho Moskve in v vrat zabodel radijsko voditeljico Tatjano Felgengauer, je sporočil odgovorni urednik radia Aleksej Venediktov. Felgengauerjevo so odpeljali v bolnišnico, napadalca pa aretirali.

Napadalec je varnostnike začasno oslepel z razpršilom, vdrl v prostore ter zabodel 32-letno Felgengauerjevo. Varnostnikom je nato uspelo napadalca ustaviti in ga zadržati do prihoda policije. Pri tem sta bila dva varnostnika ranjena. Venediktov je pojasnil, da je Felgengauerjeva huje poškodovana, da pa njeno življenje ni ogroženo. Po operaciji ostaja v bolnišnici v umetni komi.

Na videoposnetku, ki ga je objavila moskovska policija, je napadalec dejal, da novinarko telepatsko pozna že leta. Tako je menda vsako noč z njim stopala v stik, ga mučila in spolno nadlegovala zadnja dva meseca.

Policija je potrdila, da gre za tujega državljana

Radijska postaja je objavila napadalčevo fotografijo in povezavo na njegov blog. V njem se je pritoževal, da ga novinarka stalno zalezuje in da skuša vzpostaviti nadzor nad njegovim dihanjem in srcem. Njene kolege je pozval, naj jo ustavijo, sicer da bo prišel v Moskvo in poskrbel za neprijetne posledice.

Preiskovalni urad je proti Gritsu odprl kazensko preiskavo zaradi poskusa umora, napotili pa so ga tudi na psihiatrično preiskavo.

Felgengauerjeva je ena od namestnic urednikov in dolgoletna voditeljica jutranje informativne oddaje. Aktivno se udeležuje tudi opozicijskih shodov in ima več tisoč sledilcev na facebooku.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja