ŠOK

VIDEO: Strelski pohod po osnovni šoli, več je mrtvih

Objavljeno: 15.11.2017 08:54Posodobljeno: 15.11.2017 08:54

Najprej je ubil soseda, nato pa se odpravil do bližnje osnovne šole in jo prerešetal.

SAN BERNARDIN – Kalifornijski policisti so v torek na podeželju severno od Sacramenta ubili 44-letnega Kevina Jasona Neala, ki se je zgodaj zjutraj odpravil na strelski pohod in ubil štiri ljudi, deset pa ranil, dokler ga niso pokončali. Najprej je ubil soseda, nato pa se odpravil do bližnje osnovne šole in jo prerešetal.

Policija imena strelca ni izdala, čeprav naj bi bil njihov stari znanec. Ime so objavili lokalni mediji, ki se sklicujejo na sosede. Ti so Neala doslej večkrat prijavili policiji zaradi nasilništva in uporabe strelnega orožja. Soseda, ki ga je v ponedeljek ubil, je januarja že zabodel z nožem.

Od soseda se je zapeljal do osnovne šole kraja Rancho Tehama Reserve več kot 200 kilometrov severno od Sacramenta in odprl ogenj. Poskušal je vdreti v šolo, vendar so jo zaklenili in je obupal ter nadaljeval pohod drugje. V streljanju je ranil osnovnošolca, ki je med desetimi ranjenimi, kasneje pa je med streljanjem po cesti ranil še drugega osnovnošolca ali osnovnošolko.

Neal je med divjanjem ukradel več avtomobilov in se z nekaterimi tudi zaletel. Po napadu na šolo je ukradel poltovornjak, tako da je streljal nanj in ljudi v njem. Nato se je zaletel v drugo vozilo in ukradel avtomobil človeka, ki je prišel pogledat in pomagat pri nesreči. Divjanje je nadaljeval skoraj celo uro, dokler ga niso pokončali policisti.

Policija motiva za strelski napad ni objavila, vendar pa naj bi se vse skupaj začelo s sporom s sosedi. V divjanju je uporabil tri kose strelnega orožja. Razprava o razširjenosti orožja se tako lahko znova začne.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja