22.000 EVAKUIRANIH

VIDEO in FOTO: Eksplozija in požar na znanem festivalu

Objavljeno: 30.07.2017 18:24Posodobljeno: 30.07.2017 18:24

Na glasbenem festivalu je zagorelo, evakuirati so morali več kot 20 tisoč ljudi.

SANTA COLOMA DE GRAMENET – Ponoči je na festivalu elektronske glasbe blizu Barcelone zavladala panika. Slišala se je eksplozija, nato je glavni oder zajel ogenj.

Evakuirali so več kot 22.000 ljudi, zaradi paničnih napadov ali manjših poškodb so obravnavali 20 ljudi, so sporočili gasilci, sicer pa je evakuacija minila mirno. Gasilci so na kraj prišli kmalu in ogenj pogasili. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so požar pogasili 35 minut po tem, ko so jih poklicali.

Dramatični posnetki

Preiskava poteka, organizatorji festivala Tomorrowland Unite v kraju Santa Coloma de Gramenet pa so sporočili, da je požar povzročila tehnična napaka. Na družbenih omrežjih je bilo na fotografijah videti dramatične podobe dela odra v visokih plamenih.

Predstavnik civilne zaščite je povedal, da je bil varnostni načrt festivala dober in da so ravnali v skladu z njim, tako da med obiskovalci ni bilo panike. Na video zaslonih je med evakuacijo pisalo »Ostanite mirni in sledite navodilom«, poroča AFP. Kot navaja britanski BBC, bi moral pred evakuacijo na enodnevnem festivalu nastopiti DJ Steve Aoki. Med nastopajočimi pa sta bila tudi DJ Ingrosso in Afrojack.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja