TRAGEDIJA

Trupelc niso nikoli našli

Objavljeno: 13.01.2018 09:30Posodobljeno: 14.01.2018 09:30

V požaru hiše je zgorelo pet od devetih otrok. Družino Sodder je preklel zavarovalniški agent.

FAYETTEVILLE – Usodnega božičnega večera leta 1945 sta se George in Jenny Sodder v Fayettevillu v zahodni Virginiji skupaj z dveletno Silvio odpravila spat v zgornje prostore hiše, medtem ko so 14-letni Moris, 12-letna Marta, 9-letni Louis, 8-letna Jenny in petletna Betty ostali v pritličju in se igrali. Najstarejši trije, John, George mlajši in Marion, so že spali. Okoli polnoči je zazvonil telefon, Jenny pa je z druge strani slišala čuden smeh. Pomislila je, da je pomota, in se vrnila v posteljo. Opazila je, da so vrata odklenjena in luči prižgane, a v tako veliki družini to ni bilo nenavadno. Te noči se je prebudila še enkrat, ko je slišala top udarec in kotaljenje, a je menila, da zvoki prihajajo s podstrešja.

Uro pozneje je nastal popoln kaos. Dim se je začel valiti iz Georgeeve delovne sobe, Jenny, George, Silvia, George mlajši in Marion so odhiteli ven, pet najmlajših otrok pa je ostalo ujetih, saj so ognjeni zublji zajeli stopnišče, ki je vodilo do njihovih sob. Zdelo se je, kot da se je vse zarotilo proti nesrečni družini. Njihov avto ni hotel vžgati, telefonske linije niti pri sosedih niso delovale, gasilci pa so do pogorišča potrebovali sedem ur. Vzrok požara so pripisali slabi inštalaciji, a se starši nikoli niso sprijaznili s to razlago. Glava družine se je namreč nekaj mesecev pred tragičnim dogodkom sprl z zavarovalniškim agentom, ker je Sodder javno bentil čez Mussolinija. Agent naj bi takrat preklel celotno družino z besedami: »Hiša ti bo zgorela, otroke pa bo pogoltnil ogenj. Plačal boš za to žalitev!«

Gasilci so sicer našli človeške kosti, a te niso pripadale otrokom. Dve leti pozneje je policija primer zaprla, starši pa so s pomočjo medijev poskušali iskati naprej, vendar neuspešno. Dvajset let pozneje je družina prejela pismo, v katerem je bila fotografija takrat devetletnega Louisa. Šokirani starši so se znova lotili iskanja, a so umrli, še preden so kar koli odkrili. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja