KOT IZ GROZLJIVKE

Trideset dni pozabljena v dvigalu: to so našli očividci

Objavljeno: 07.03.2016 18:05Posodobljeno: 07.03.2016 18:06

Na stenah dvigala je bilo videti praske.

PEKING – Marsikomu se je že zgodilo, da je med okvaro ostal zaprt v dvigalu, vendar take neprijetne izkušnje navadno trajajo nekaj minut, v najslabšem primeru ur. Precej bolj nesrečen konec pa je doživela 43-letna Kitajka, ki je 30. januarja vstopila v dvigalo, iz njega pa ni nikoli več izstopila.

Dva zaposlena sta namreč, medtem ko se je ženska peljala, dvigalo izklopila, nato pa so ga mesec dni pustili mirovati. Prvega marca, ko so ga ponovno usposobili, so v notranjosti našli neprijetno presenečenje, poroča Huffington post.

Ženska naj bi v stavbi bivala sama, družina pa naj je ne bi pogosto obiskovala, zato jo v času, ko je bila zaprta v dvigalu, nihče ni pogrešal. »Prizor je bil nečloveški,« je povedal eden izmed stanovalcev. »Verjamemo, da je v dvigalu umrla od lakote.« Še bolj srhljivo pa je bilo odkritje na stenah dvigala: obupana ženska je na njih pustila praske, ko se je poskušala rešiti.

H grozljivi nesreči je sicer pripomoglo tudi praznovanje kitajskega novega leta, vendar so zaradi smrti 43-letnice policisti že priprli več ljudi.