ZMANJKALO KISIKA

Tragedija v bolnišnici: umrlo več otrok

Objavljeno: 13.08.2017 17:32Posodobljeno: 13.08.2017 17:32

Neuradno naj bi umrli zaradi pomanjkanja kisika.

NEW DELHI – V bolnišnici v mestu Gorakhpur v indijski državi Utar Pradeš je v petih dneh umrlo najmanj 60 dojenčkov. Po poročanju tamkajšnjih medijev, ki jih povzema BBC, naj bi bilo zanje usodno pomanjkanje kisika.

Bolnišnici naj bi odklopili dovajanje tekočega kisika zaradi neplačil dobavitelju. V bolnišnici to sicer zanikajo in sporočajo, da je 34 otrok umrlo na poporodnem oddelku za intenzivno nego, 12 zaradi vnetja možganov (encefalitisa), vzrok smrti preostalih pa še ni znan.

Kot pišejo lokalni mediji, naj bi pomanjkanje kisika povzročilo paniko, starši in sorodniki otrok so bolničarjem pomagali z nameščanjem dihalnih vrečk, nato pa so se smrti otrok kar vrstile. Zdravstveni delavci naj bi panično klicali dobavitelja, ta naj bi jim delno ustregel, a za vse paciente kisika ni bilo dovolj. Državna bolnišnica naj bi dobavitelju dolgovala približno 100 tisoč evrov.

»Naš fantek je lovil sapo in težko dihal, a ničesar nismo mogli storiti,« je dejal eden od sorodnikov enoletnega dečka, ki je umrl. Bolnišnica obtožbe zanika, so pa smrti sprožile bes in jezno na družabnih omrežjih po vsej Indiji.

 

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja