NAPAD

Tiger ga je opraskal

Objavljeno: 28.02.2016 23:00Posodobljeno: 28.02.2016 23:16

Oskrbniku so zašili rane in praske in ga poslali v domačo oskrbo.

BEERWAH – Oskrbnika v živalskem vrtu v lasti družine Steva Irwina je napadel sumatranski tiger, na srečo ga je le poškodoval. Cheja Woolcotta, star je 35 let, je 12-letni Ranu opraskal, kot so sporočili iz zoološkega vrta Australia Zoo v Beerwah (avstralska država Queensland), med jutranjim sprehodom, ki ga opravita vsak dan: tiger je stegnil šapo in oskrbniku povzročil globoke praske. Petintridesetletnika so takoj odpeljali v bolnišnico Nambour, kjer so mu rane oskrbeli in zašili.

Vodja oskrbnikov Kelsey Engle je dejala, da je Ranuja med sprehodom začela zanimati okolica in ni hotel iti v smer, ki jo je predlagal oskrbnik, zato ga je opraskal. Dodala je, da je Ranu eden najbolj ljubeznivih tigrov v živalskem vrtu in da incident ni bil napad ali mrcvarjenje. Terri Irwin, vdova slavnega lovca na krokodile Irwina, ki je umrl zaradi pika skata, je potrdila napad in tvitnila, da je enemu od tigrov presedla vročina: »Enemu od naših tigrov je bilo vroče in postal je siten, opraskal je oskrbnika. Z njim je vse v redu, tudi tiger je okej.«

Woolcott, ki dela s tigri od 2003., je imel z Ranujem poseben odnos, zanj je začel skrbeti, ko je bil tiger še mladiček. »Rad prihajam v službo. Tigri so čudoviti, krasno je imeti odnos s temi veličastnimi živalmi,« je nedavno dejal.

Predstavnica reševalcev Queenslanda je povedala, da so jih poklicali okoli 11.30, in dodala, da rane niso bile smrtno nevarne: »Ranjen je bil po levem zapestju in čelu.« V bolnišnici so ga zašili in še istega popoldneva poslali v domačo oskrbo.

To ni prvi napad tigra v živalskem vrtu, ki ga je 1970. osnoval Bob Irwin, oče lovca na krokodile, Novembra 2013 je bil 33-letni Dave Styles hudo ranjen, ko ga je napadel 120 kilogramov težak samec, ki se je med igro preveč razvnel. V živalskem vrtu živi sedem sumatranskih tigrov in trije bengalski. 

Predstavitvene informacije