UMOR

Romarje z markacijami pripeljal k sebi in ubil

Objavljeno: 17.09.2015 17:35Posodobljeno: 17.09.2015 17:36

Kmet zvabil romarko s slovite Jakobove poti in jo umoril.

SANTIAGO – Umrla je na znameniti Jakobovi poti, s katere je lokalni kmet spretno zvabljal romarje v svoj nasilni primež. Denise Thiem iz Arizone je prepozno ugotovila, da se je držala prirejenih markacij, ki so jo namesto do svetišča Santiago de Compostela vodile naravnost v smrt.

Miguel Angel Muñoz Blas naj bi podobno poskušal pospraviti še več romarjev, a so se mnogi moškega, ki da jih je nadlegoval, kot so poročali, uspešno otresli, češ da gre za čudaka, in ga tudi prijavili policiji: ta je 39-letnika začela opazovati in spremljati ter ugotovila, da je s spremenjenimi označbami poskušal pretentati pohodnike in kolesarje ter jih zvabiti na pot, ki je potekala vzporedno z romarsko, a se ni končala pri svetišču, temveč na njegovi farmi. In tam so nedavno odkrili truplo, domnevno gre za 41-letno Denise, analiza DNK pa bo še potrdila identiteto.

Blasa so sicer zaslišali že aprila, ko so svojci pogrešili Američanko, a so kljub kmetovemu sumljivemu vedenju in dejstvu, da je prav ključnega dne zamenjal 1000 ameriških dolarjev v evre, ostali praznih rok. Po odkritju trupla so razpisali tiralico za 39-letnikom, ki je očitno sklenil ubežati roki pravice: prijeli so ga v nekem baru 160 kilometrov proč in začeli preiskovati zemljišče njegove kmetije ter kopati za drugimi morebitnimi žrtvami. Po neuradnih podatkih naj bi priznal zločin, druge podrobnosti pa še niso znane.