ZARADI OBJAVE

Podivjani sosedje zaradi facebooka požgali vas

Objavljeno: 14.11.2017 19:20Posodobljeno: 14.11.2017 19:24

Napad je sprožila domnevna objava na družabnem omrežju.

  • Policija se je odzvala neučinkovito
  • Številni so ostali brez vsega

DAKA – V Bangladešu odmeva linč, ki ga je izvedlo 20.000 muslimanov, ti so napadli in požgali hinduistično vasico. Napad je sprožila novica, da naj bi nekdo iz vasi Thakurbari na družabni spletni strani facebook žalil preroka Mohameda.

Hindujsko vasico je napadlo 20.000 pobesnelih muslimanov.

Podivjana tolpa je vkorakala v vas in začela ropati ter požigati hiše. Ena oseba je izgubila življenje, pet je bilo resneje ranjenih. Policija je napadalce poskušala razgnati s pomočjo gumijastih nabojev in solzivca, vendar je bilo posredovanje neučinkovito: prišli so prepozno, saj je ob njihovem prihodu že gorelo več kot 30 domov, premoženje je bilo pokradeno, ljudje pretepeni.

Napadalci so bili prebivalci sosednjih sedem vasi, šest napadalcev je bilo ranjenih, med njimi tudi Hamidul Islam, ki naj bi pozneje umrl v lokalni bolnišnici. Ob novici o smrti enega od napadalcev je tolpa iz maščevanja zaprla avtocesto Rangpur–Dinajpur in šele po štirih urah pogajanj so promet spet sprostili. Oblasti ocenjujejo nastalo škodo, prizadetim družinam pa so že priskočili na pomoč. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja