TRAGIČNO

Oče kidal sneg, medtem je mlada mamica z otrokom umrla v avtu

Objavljeno: 24.01.2016 21:00

Izpušna cev avtomobila je bila napolnjena s snegom.

NEW YORK – Snežno neurje Jonas je v ZDA upravičilo napovedi o težavah, ki jih prinaša s seboj. Do sobote zvečer po krajevnem času je v vzhodnem delu države zahtevalo najmanj 18 smrtih žrtev, večinoma zaradi prometnih nesreč in kapi med kidanjem snega. Dve osebi sta umrli tudi zaradi podhladitve. Ponekod je zapadlo več kot 90 centimetrov snega.

Povezane vsebine

Večina od 80 milijonov ljudi, ki so se znašli v primežu neurja, je poslušala nasvete oblasti in ostala doma na toplem, v New Yorku pa so bili tisti bari in restavracije, ki so ostali odprti, povsem polni razigranih in veselih obiskovalcev.

Vsi nasvetov niso poslušali in so obtičali na cestah, več ljudi je umrlo. V Kentuckyju, Pensilvaniji in Zahodni Virginiji so vozniki v dolgih kolonah na avtocestah več ur čakali na pomoč. Moški v Severni Karolini, ki je zdrsnil s ceste, je ustrelil drugega moškega, ki mu je želel priskočiti na pomoč, ker naj bi se ga ustrašil. Med kidanjem snega so umrli trije ljudje, v Kentuckyju je umrl voznik snežnega pluga, v Ohiu najstnik, ki se je sankal za avtomobilom in ga je povozil tovornjak, v Pensilvaniji so na cesti umrli štirje vozniki.

Tragedija med kidanjem snega

O tragični smrti pa poročajo iz New Jerseyja, kjer sta zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrla enoletni otrok in njegova mamica. Triindvajsetletna mamica je z otrokoma sedela v prižganem avtomobilu, a je ta imel izpušno cev napolnjeno s snegom. V kritičnem stanju je tudi triletna hčerka, ki je prav tako bila v avtomobilu. Družina se je zastrupila, medtem ko je moški okoli avtomobila kidal sneg, ostali pa so se greli v avtomobilu. Ko se je končno vrnil v avtomobil, je tam našel svojo družino, ki ni kazala znakov življenja.