SPOLNO NASILJE

Namesto da bi pomagal, je zdravnik bolnice silil v seks

Objavljeno: 22.11.2017 19:10Posodobljeno: 22.11.2017 19:12

Nesrečnice so mu ugodile, ker so želele ozdraveti. Policija je uvedla obsežno preiskavo v treh državah.

PHILADELPHIA – Nevrologa iz Philadelphie je kar 17 žensk obsodilo spolnega nasilja. Že prej je bil 63-letni dr. Richard Cruciani obsojen otipavanja bolnic na kliniki, njegove žrtve so bile duševne bolnice, ki so bile tudi najbolj ranljive in jih je najlažje zlorabljal. Ženske so povedale, da so se k njemu vračale, ker so bile prepričane, da nimajo izbire, saj je veljal za redkega specializiranega nevrologa, ki je zdravil njihove zapletene simptome. Povrhu je bil predstojnik oddelka za nevrologijo na philadelphijski Univerzi Drexel. Nekdanja pacientka in producentka televizijskih poročil za hiši ABC in CBS Hillary Tullin je povedala: »Te bolnišnice so ustvarile popolne razmere, da je lahko zlorabljal bolnice. Sistem je odpovedal.«

Predstavnik policije je potrdil, da je leta 2016 zlorabil sedem bolnic, starih od 31 do 55 let. Pri večini primerov je šlo za otipavanje in poljubljanje. Eno bolnico je prisilil, da se je dotaknila njegovih genitalij, nato pa je pred njo masturbiral. Marca so ga odpustili z univerze, kmalu bo moral tudi pred sodnika. Njegova zagovornica Linda Dale Hoffa je bila zelo skopa z informacijami, pravi, da bi lahko izjave v tej fazi vplivale na sojenje.

»Dobro se je zavedal, da nismo mogle nikamor drugam in da se bomo vrnile.«

Danes 45-letna Tullinova je k njemu na zdravljenje začela hoditi leta 2002, ker je trpela za kronično bolečino, zaradi katere je imela občutek, da ji gori vse telo. Tri leta pozneje naj bi jo zgrabil za obraz in ji potisnil jezik v usta. Takrat je nekaj zamomljala in zbežala iz ordinacije. Več tednov je ni bilo nazaj, potem pa se je vrnila, ker se je vrnila bolečina in ni bilo drugega zdravnika, ki bi ji lahko pomagal. »Dobro se je zavedal, da nismo mogle nikamor drugam in da se bomo vrnile,« je sklenila Tullinova. Tudi druge ženske je silil v oralni seks, vse so privolile v želji, da bi jih pozdravil. Policija je že sprožila obsežno preiskavo. 

 

 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja