TEKAČEVO

Mama Kristijana Kamenika dilala z Bosanci

Objavljeno: 02.12.2011 10:00

Ostaja na Hrvaškem, narkokralju so potrdili osem let zapora

  • Kristijan zaradi mamil do nadaljnjega ostaja zaprt na Hrvaškem. (Foto: Dejan Javornik)

REKA – Čeprav je od štirikratnega umora v Tekačevem minilo že več kot 14 let, še vedno ni jasno, kdaj bodo lahko na celjskem okrožnem sodišču nadaljevali sojenje 39-letnemu Kristijanu Kameniku.

Dosledna sodnica

Celjskim sodnim organom je nedosegljiv že od 10. marca 2008, ko so ga na Hrvaškem aretirali kot šefa reških preprodajalcev heroina. Za ta greh so mu na reškem županijskem sodišču sodili dvakrat, prvič predlani, ko je bil obsojen na osem let zapora, a je morala sodnica Ika Šarić v začetku letošnjega leta ponoviti proces, saj je prva sodba padla na hrvaškem vrhovnem sodišču. Vendar je v svoji strogosti ostala dosledna: ker so preprodajalci pod njegovim poveljevanjem prodali več kot štiri kilograme in pol bele smrti, mu je še enkrat prisodila osem let zapora, dodala dosmrtni izgon iz Hrvaške, še preden pa bo hotel na prostost, bo moral plačati tudi 55.000 evrov denarne kazni. Z drugim procesom so bili zadovoljni tudi hrvaški vrhovni sodniki, združbi s Kamenikom na čelu so potrdili županijske kazni.

Srbi ga čakajo

Kdaj bo torej Kamenik spet na prostosti? Če bo moral odslužiti celotno kazen, ga policisti na mejo s Slovenijo ne bodo pripeljali pred marcem 2016. Poznavalci hrvaškega kazenskega prava pa so nam pojasnili, da bo morda lahko za pogojni izpust iz zapora zaprosil po treh četrtinah prestane kazni. Torej leta 2014? Še najdlje se bodo Kamenika načakali Srbi, na beograjskem višjem sodišču mu namreč sodijo zaradi preprodajanja drog.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Tudi mama Marija Kamenik ni nedolžna, šla se je heroinske posle z Bosanci

Povezane vsebine