PODKUPNINA

Kdor molči, milijone dobi

Objavljeno: 27.07.2015 08:06Posodobljeno: 27.07.2015 08:06

Mogotec Berlusconi podkupil mladenke, da so molčale o orgijah.

RIM – Silvio Berlusconi je eksotični plesalki in drugim mladim ženskam plačal 10 milijonov evrov, da so bile tiho in niso izdale, kaj se je dogajalo na t. i. bunga bunga seks zabavah. Milanska tožilka Tiziana Siciliano ne dvomi, da se je nekdanji italijanski premier in medijski tajkun s podkupninami hotel izogniti roki pravice.

Poskus so razkrinkali med preiskavo domnevnega plačila za seks takrat mladoletni plesalki, Maročanki Karimi El Mahroug, bolj znani kot Ruby. Berlusconija, star je 78 let, so na koncu razbremenili obtožb: sodnik je presodil, da politik ni mogel vedeti, da je dekle mladoletno. Ruby, lomilka src, je sodišču povedala, da z nekdanjim premierom ni seksala in da je lagala, ko je prijateljicam povedala, da sta spala skupaj.

Za sedem milijonov evrov daril

Ruby in druge mladenke, ki so bile na zabavah v tajkunovih razkošnih vilah, so pričale, da je Berlusconi plesalki podaril za sedem milijonov evrov daril: v obliki denarja, avtomobilov, plačila zdravstvenih storitev... Druge priče so v zameno za molk dobile darila v vrednosti treh milijonov evrov. Skupno je kar 34 ljudi, od teh 21 mladih žensk, osumljenih različnih stopenj korupcije in lažnega pričanja, pravi Sicilianova: med njimi so sam Berlusconi, njegov odvetnik, pevec in klaviaturist, ki je skrbel za glasbeno spremljavo na zabavah, ki so se začele z elegantno večerjo in končale z nečim, kar še najbolj spominja na orgije starih Rimljanov.

Berlusconi se brani, češ da darovi dokazujejo le njegovo radodarnost, a ta argument ob novih dokazih nima teže, pravi Sicilianova, ki je razkrila, da je Ruby približno dva milijona evrov, ki jih je dobila od nekdanjega premiera, investirala v Dubaju.

Pred Berlusconijem je skoraj zagotovo novo sojenje. Tožilci iz Neaplja so prejšnji teden zanj zahtevali pet let zapora zaradi domnevnega podkupovanja italijanskega senatorja, šlo je za poskusa destabilizacije tedanje vlade (2006–2008). Tudi če bo spoznan za krivega, pa kazni verjetno ne bo prestajal za zapahi: lahko se namreč pritoži in tako podaljša proces, če bi kazen potrdili, pa bo verjetno ostal na svobodi zaradi starosti. Lani so ga obsodili zaradi utaje davkov, a so mu namesto ječe dovolili opravljanje družbenokoristnih del.

Povezane vsebine