PREKUPČEVALCI

Bankovce so skrili v olje

Objavljeno: 25.11.2017 09:30Posodobljeno: 25.11.2017 09:30

Domačini prijavili sumljivo početje prekupčevalcev.

  • Našli so na kupe gotovine
  • Kokain je bil stisnjen v opeke
  • Pripomočki za prekupčevanje

CHARLOTTE • Policija mesta Charlotte v Severni Karolini je v petek popoldne prejela klic, da se v soseski Steele Creek dogaja nekaj sumljivega. Sledila je dramatična aretacija 32-letnega Socratesa Jhonerila Gomeza, 30-letnega Anthonyja Josepha Espinala in 24-letnega Jesusa Manuela Rosaria. Še vedno so na lovu za 21-letnim Christianom Nunezem, ki mu je uspelo zbežati.

Če bi bila javnost bolj odzivna, bi policija kriminalne združbe lahko onemogočila.

V hiši so našli več kot pol milijona dolarjev gotovine zavite v samolepilni trak in potopljene v olje znotraj kovinskih kontejnerjev. Na prizorišču je bilo za 100.000 evrov drog, med njimi v črne zidake stisnjen kokain, opijati, konoplja in dva kosa orožja. Aretacija se je odvijala pred očmi domačinov sicer mirne soseske.

Načelnik lokalne policije Danny Meyers se je javno zahvalil domačinom za pomoč pri prijetju zločincev. »Če se soseska ne bi odzvala in nam povedala, kaj se dogaja, bi bili ti posamezniki še vedno na prostosti. Ljudi ustrelijo za veliko manjše količine, to pa je bil resnično velik izplen.« Policija ponuja denarno nagrado za vsakega, ki bi jim pomagal najti ubežnike. Ujeta trojica pa lep čas ne bo okusila svobode. Možje v modrem so razkrili, da bi lahko tovrstne kriminalne združbe onemogočili, če bi bila javnost bolj odzivna in ne bi dovolila, da se pred njihovim pragom dogajajo nečednosti. Če trojice ne bi prijeli, bi lahko v nekaj letih celotna soseska propadla, otroci bi zabredli v svet drog, cene nepremičnin bi padle in kriminal bi preplavil ulice. 

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja