PREDRZNOST

Župan se je vtaknil v novinarkine joške

Objavljeno: 14.11.2017 14:09Posodobljeno: 14.11.2017 14:09

Dopisnici RTV SLO iz Kopra Eugeniji Carl so izjave povzročile duševno stisko.

  • Boris Popovič si je privoščil seksistične izjave na račun novinarke RTV SLO Eugenije Carl
  • Dolgoletna dopisnica iz Kopra Eugenija Carl je bila leta 2013 izbrana za Slovenko leta
  • Trdi, da je novinarki dal kompliment.

LJUBLJANA – Iz odpustnega pisma bolnišnice v Valdoltri in dveh specialističnih pregledov jasno izhaja, da hude bolečine v križu, zaradi katerih je jemala močne analgetike, niso posledica okvare organa, temveč gre za psihosomatske motnje, je na okrajnem sodišču pojasnjeval izvedenec psihiater Gorazd V. Mrevlje. Ta je namreč podal oceno o posledicah, ki jih je doživljala dopisnica RTV Slovenija iz Kopra, novinarka Eugenija Carl, zaradi besed, ki jih je v kamero oktobra, novembra in decembra 2013 izrekel koprski župan Boris Popovič.

Po eni od kazenskih obravnav zoper Popoviča na okrožnem sodišču v Kopru ji je namreč navrgel, da so njene nove prsi tako perfektne, da jih je pohvalila celo njegova žena. Ker naj bi s tem in še nekaterimi drugimi izjavami posegel v njene osebnostne pravice in ji povzročil veliko duševno stisko, zaradi katere je bila na bolniškem staležu in celo hospitalizirana, na pravdnem oddelku okrajnega sodišča v Ljubljani od župana in predsedniškega kandidata Popoviča terja sedem tisoč evrov odškodnine. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja