PREDRZNO

Vrgli so jih iz Slovenije

Objavljeno: 13.08.2017 07:00Posodobljeno: 13.08.2017 07:00

Vsem tujcem so bila zasežena denarna sredstva, po končanem postopku policistov pa so bili z obdolžilnimi predlogi privedeni v takojšnji postopek na sodišče.

LJUBLJANA – Ljubljanski policisti so v sredo dopoldne v središču Ljubljane izvajali naloge javne varnosti, nadzor pa je bil usmerjen predvsem k ugotavljanju prekrškov vsiljivega beračenja, vsiljivega pobiranja prostovoljnih prispevkov in izvrševanja drznih tatvin.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na Čopovi ulici opazili moškega in dve ženski, ki so pod pretvezo gluhosti zbirali denarne prispevke. Izvedli so postopek in ugotovili, da gre za polnoletne državljane Romunije, ki so bili v času od 4. do 9. avgusta 2017 že večkrat obravnavani zaradi izvrševanja omenjenih prekrškov. Prav tako so občani PU Ljubljana v tem času večkrat s obvestili o vsiljivem beračenju in pobiranju prostovoljnih prispevkov na tem območju.

Istega dne jih je občan obvestil o še enem primeru vsiljivega pobiranja prostovoljnih prispevkov. Osebo je zadržal na kraju do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da gre za državljanko Romunije, ki je bila prav tako že večkrat obravnavana za tovrstne prekrške. Pri tem so policisti na isti lokaciji zalotili še enega tujca, ki je prav tako vsiljivo pobiral prostovoljne prispevke. Tudi zanj je bilo ugotovljeno, da je večkratni kršitelj istovrstnih prekrškov, saj je od meseca junija 2017 prejel že šest plačilnih nalogov.

Vsem tujcem so bila zasežena denarna sredstva, po končanem postopku policistov pa so bili z obdolžilnimi predlogi privedeni v takojšnji postopek na sodišče. Štirim sta bila izrečena opomin in stranska sankcija izgona iz države za dobo dveh let, enemu pa globa (104 evre) in stranska sankcija izgona iz države za dobo treh let.

Vsi tujci so bili že odstranjeni iz Republike Slovenije, so sporočili iz PU Ljubljana.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja