POBEGNILI Z AVTOM

Višnja Gora: trije so ju napadli in želeli njun denar

Objavljeno: 24.12.2012 14:14Posodobljeno: 24.12.2012 14:15

Izsledili so jih v Grosupljem.

VIŠNJA GORA – Pretekli četrtek so ob 23.40 PU Ljubljana obvestili o poskusu ropa v Višnji Gori. Oškodovanca je napadla skupina treh moških in od njiju zahtevala denar. Ker jima denarja nista hotela izročiti, so ju fizično napadli in začeli pretepati. Enemu izmed oškodovancev so hoteli iztrgati tudi torbo, vendar jim ni uspelo. S kraja so se odpeljali z osebnim vozilom.

Voznik pijan in brez vozniškega

Na podlagi danega opisa storilcev so policisti najprej na območju Grosupljega izsledili osebno vozilo (voznik sicer ni sodeloval pri samem kaznivem dejanju, je pa vozil pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja) ter tudi osumljene in jim na podlagi določil zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost ter jih pridržali. Policisti Policijske postaje Grosuplje so storilce stare 25, 26 in 33 let (vsi iz Grosupljega oziroma okolice) s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja poskusa ropa privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

Oškodovanca sta bila ob poskusu ropa lažje poškodovana (eden izmed njiju je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UBKC, drugi je zdravniško pomoč iskal sam).