INTERVENCIJA

VIDEO: Gasilec je med avti vijugal kot med slalomskimi količki

Objavljeno: 22.10.2017 17:07Posodobljeno: 22.10.2017 17:07

Vse je potekalo po načrtu, nato pa se je zataknilo, ker se niso primerno razvrstili.

SLOVENSKA BISTRICA – Kljub neštetim opozorilom, kako se je ob prometnih nesrečah in drugih izrednih dogodkih treba razvrstiti, se še vedno prepogosto dogaja, da vozniki na slovenskih cestah teh navodil ne upoštevajo.

V sredo, ko so gasilci PGD Slovenska Bistrica morali na avtocesti posredovati kar štirikrat, so posneli videe, ki pričajo o tem, s kakšno (ne)kulturo voznikov se morajo srečevati pri svojem del. Ko je dober del poti potekal normalno, se je v nekem trenutku povsem zataknilo, gasilci pa so obtičali in zaman čakali, da vozniki na prometnem pasu naredijo prostor.

Na drugem posnetku pa je vidno, kako je voznik dobesedno vijugal med tovornimi in osebnimi vozili, ki so ovirala njegovo intervencijsko pot. 

Na izjemen odziv pa je na facebooku naletelo tudi sporočilo bistriških prostovoljnih gasilcev. Zapisali so, da se vsi tisti, ki ne spoštujejo njihovega dela, ne zavedajo, da se v trenutku, ko dobijo poziv, hitro odpravijo na pomoč vsem, ki jo potrebujejo. »Velikokrat ogrožamo tudi svoja življenja zaradi ljudi, ki jih mogoče sploh ne poznamo. Za nas je vsak klic nujen in pri vsakem posredovanju poskušamo rešiti življenja ali premoženje. Zato vas prosim, če kdaj vidite več vozil z vsemi štirimi smernimi utripalkami s povečano hitrostjo voziti v smeri gasilnega doma, se nam umaknite, da nam omogočite čim hitrejši izvoz, ker sekunde štejejo! Ko zaslišite sireno – ni važno iz katere smeri prihaja –, se umaknite in omogočite hitro ter varno pot gasilcem, ki hitijo na pomoč tistim, ki jo potrebujejo.«

Dodali so še, da si mnogi ob požaru ali nesreči mislijo, da se to ne more zgoditi, a opozarjajo, da se to lahko zgodi prav vsakemu. »Zato vedno dajte prosto pot gasilcem, ker nikoli ne veste, kdaj bomo z velikimi rdečimi tovornjaki, modrimi lučmi in glasno sireno hiteli ravno k vam,« so še zapisali.

Kontakt z uredništvom

Prosimo vpišite informacije. Polja, označena z zvezdico, so obvezna.

Neobvezno: Če imate fotografijo ali video, ki bi nas utegnila zanimati, jo pripnite.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja