ROP

V Sevnici po filmsko izropala zlatarno

Objavljeno: 03.10.2012 08:22Posodobljeno: 03.10.2012 08:22

Odnesla sta zlatnino, srebrnina ju ni posebno zanimala.

SEVNICA – »Ko je ropar vame uperil pištolo in me zvezal, sem pomislila na najhujše. Misli so mi odhitele k mojemu sinu, ki je letos postal prvošolec, in pomislila sem, kaj bo z njim, če se mi kaj zgodi,« je včeraj še vsa pretresena pripovedovala Nada, ki je v ponedeljek popoldne delala v Zlatarni Eva v lasti Tadeje Dolinšek.

Nado je popoldne v lokalu obiskala prijateljica. Okrog pol petih sta vstopila dva moška. »Tisti, ki je imel na glavi kapo in očala, je v naju uperil pištolo in ukazal, naj leževa. Z lepilnim trakom sta nama zvezala roke in noge in prijateljico odvlekla v sosednji prostor,« pripoveduje prodajalka. Roparja sta v nekaj minutah izpraznila vse predale, v katerih je bila zlatnina, pobrala pa sta tudi nekaj srebrnine.

S ključem in s silo

Nekatere predale sta odpirala s ključem, ki je bil v predalu, in v polivinilasto vrečo tlačila nakit. Da nista izgubljala časa, nista pobirala posameznih kosov zlatnine, ampak sta jo stlačila v vrečko s pladnji vred. Do nekaterih vitrin sta si pomagala tako, da sta v naglici polomila ključavnice. Nato sta stopila iz zlatarne in sedla v srebrni avto znamke BMW, ki je bil parkiran ob cesti, v njem pa ju je čakal šofer. Zanimivo je, da je to zelo prometna cesta ob osnovni šoli, na kateri je bilo v času ropa veliko otrok, ki so šli na trening, pa tudi pekarna Kruhek, ki se je drži zlatarna, je bila odprta.

Alarm po odhodu

Ko sta roparja zapustila zlatarno, to je trajalo le par minut, je prodajalka sprožila alarm, poklicala policijo in obvestila lastnico. Ta včeraj še ni znala povsem oceniti, kolikšna je škoda, tudi njo pa preseneča, kako hladnokrvno sta roparja izpeljala roparsko akcijo, skoraj vsem na očeh.

Srebrni BMW je sicer padel v oči nekemu občanu, ki si je zapisal zadnje tri številke registrske tablice, a na podlagi tega policistom ni uspelo izslediti avta. Čeprav je nato potekala obsežna iskalna akcija – policija je ustavljala voznike s podobnimi vozili v vseh smereh –, jim roparjev še ni uspelo odkriti, preiskava pa se nadaljuje.

Povezane vsebine