NA KIDRIČEVI CESTI

V nedeljo so ga našli hudo poškodovanega, zdaj je umrl

Objavljeno: 12.10.2017 18:30Posodobljeno: 12.10.2017 18:31

Policisti pri ogledu kraja nesreče niso ugotovili sumljivih okoliščin.

ŠKOFJA LOKA – Moški, ki so ga v nedeljo zvečer hudo poškodovanega našli na Kidričevi cesti v Škofji Loki, je umrl, so danes sporočili iz kranjske policijske uprave. Kot so ugotovili, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil nadzor nad mopedom in padel. Hudo poškodovanega so ga našli pod vozilom in ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

V torek je tam podlegel poškodbam.

Policisti pri ogledu kraja nesreče niso ugotovili sumljivih okoliščin. Zbrana obvestila kažejo na to, da je bil moški v prometu udeležen kot mopedist in je med vožnjo v napačno smer ter brez zaščitne čelade zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil nadzor nad vozilom in padel.

Gre za letošnjo sedmo smrtno žrtev na gorenjskih cestah, kjer jih je bilo v istem času lani šest. To je že peta letošnja prometna nesreča s smrtnim izidom zaradi prevelike hitrosti.

Gorenjski policisti so v torek znova merili hitrosti vožnje po gorenjski avtocesti, in sicer na dveh več kilometrov oddaljenih točkah. Pri tem so ugotovili več kot 40 prekoračitev. Posebej sta s svojim ravnanjem izstopala dva, ki ju je policija ustavila in jima v prekrškovnem postopku izrekla globo, ki za največjo hitrost znaša 1200 evrov in devet kazenskih točk.

V enem postopku so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je pri omejitvi 110 kilometrov na uro vozil kar 208. V drugem pa voznika, ki je največjo dovoljeno hitrost prekoračil pri obeh merilnikih hitrosti. Tako je pri omejitvi 130 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 167, pri omejitvi 110 pa celo s hitrostjo 195 kilometrov na uro.

 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja