DOLGI PRSTI

Ukraden fiat na Obali

Objavljeno: 17.07.2017 20:39Posodobljeno: 17.07.2017 20:39

Na območju Maribora pa so našli še ukradenega beemveja.

  • Ukradeni fiat

KOPER – Policista koprske postaje za izravnalne ukrepe sta v Kopru pri opravljanju nadzora odkrila vozilo fiat 500 cabrio, letnik 2015, francoskih registrskih tablic, za katero so francoski varnostni organi razpisali iskanje, saj ga je lopov ukradel 21. novembra lani.
Na parkirišču enega od bencinskih servisov ob avtocesti A1 na območju Maribora so policisti specializirane enote za nadzor državne meje našli parkiranega črnega BMW X6, ki je bil 11. julija ukraden v Italiji. Zasegli so ga in vrnili lastniku.
Na počivališču Spodnje Dobrenje ob avtocesti Šentilj–Ljubljana je ponoči lopov z nosilcev za kolesa na nemškem avtodomu odmontiral in ukradel dve kolesi na električni pogon ter gorsko kolo. Kolesa so vredna 7500 evrov.
Policisti so ponoči na avtocesti pri počivališču Lukovica ustavili in kontrolirali romunskega voznika osebnega avta, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med postopkom jim je izročil vozniško dovoljenje Romunije, za katero pa so v nadaljevanju ugotovili, da je ponarejeno, prav tako so ugotovili, da v Romuniji nikoli ni imel vozniškega dovoljenja. Avto so zasegli, voznika pa pridržali in ga privedli k sodniku za prekrške. Zoper Romuna sledi še kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin.
Na mejnem prehodu Starod so italijanskemu državljanu zasegli dve teleskopski palici. Izvedli so hitri postopek in tujcu izrekli globo.
Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru v nastanitvenem objektu na Bovškem, kjer se je 54-letni državljan Španije nedostojno vedel do drugih gostov tega objekta. Tujcu so zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru izrekli globo.
Na makadamskem parkirišču vstopno-izstopnega mesta za kajakaše blizu Srpenice je pridanič vlomil v osebni avto ter z zadnjega sedeža ukradel 3 nahrbtnike madžarskih državljanov. Tujci so pregledali bližnjo okolico in našli ukradene nahrbtnike z vsebino, le iz enega je pridanič ukradel 60 evrov gotovine in očala.
Brežiški policisti so zgrabili 32-letnega ilegalca iz Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo na območju Slovenske vasi. Na območju Tekačevega so policisti iz Rogaške Slatine zgrabili mladoletnega državljana Alžirije, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Po postopku so oba izgnali na Hrvaško. Med Bukovico in Kosezami so policisti, na podlagi prijave občanov, zgrabili 3 ilegalce s Kube. Ker so rekli »azil«, so tu na stroške davkoplačevalcev. 

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja