POŠKODOVANI

UKC Maribor sprejel 25 policistov in 14 protestnikov

Objavljeno: 04.12.2012 11:37Posodobljeno: 04.12.2012 11:38

Ena oseba je bila huje poškodovana, vsi ostali pa so utrpeli lažje poškodbe.

LJUBLJANA – Po ponedeljkovih protestih proti županu Francu Kanglerju v Mariboru so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor sprejeli 39 ljudi, od tega 25 policistov in 14 demonstrantov, je danes povedal predstojnik urgence Roman Košir. Večinoma je šlo za lažje poškodbe, tako da so domov odpustili vse z izjemo enega demonstranta, ki je utrpel hujše poškodbe.

Kot je povedal Košir, so največ poškodovanih sprejeli med 23. uro zvečer in polnočjo, zadnjega pa ob 2.30 zjutraj. Najhuje jo je izkupil demonstrant, ki ima zlomljeno čeljust in bo operiran. Drugih v bolnišnici niso zadržali, z izjemo enega policista, ki je dobil granitno kocko v čelado, a je brez večjih posledic bolnišnico po nekaj urah lahko zapustil. Med poškodbi je bilo največ udarcev s trdimi predmeti ter različnih prask in zvinov. Sicer pa so pred demonstracijami ekipe na urgenci močno povečali, ves čas so bili tudi v stiku s policijo, zato je delo teklo brez večjih težav.

Če bo prišlo do novih protestov, Košir pričakuje še več dela, najbolj pa se boji različnih doma narejenih pirotehničnih sredstev, ki lahko povzročijo masovno nesrečo v nenadzorovani gneči, do kakršne prihaja na tovrstnih protestnih shodih. Predstojnik urgence je ob tem še povedal, da alkohol pri tistih, ki so prihajali po pomoč, večinoma ni bil problematičen.

Povezane vsebine