GROZLJIVO

Ubogi žrebiček jedel pesek in v mukah umrl

Objavljeno: 12.11.2014 19:33

Med konji Janeza Hrena na poplavljenem pašniku – najbrž zaradi peščene kolike – umrlo žrebe. Društvo za zaščito konj prijavilo lastnika na Vurs. Glede na to, v kakšnih razmerah morajo živeti, bi bilo za konje morda celo bolje, da jih peljejo v klavnico: tam bodo trpeli 5 minut, kot pa da še naprej trpijo pri mučitelju Hrenu, pravijo v društvu.

  • Nevzdržne razmere tako za človeka kot za živali v Pekrah (Foto: Živalska policija)

VERD – Jesen je tu, z njo tudi deževje, doživeli smo že dve katastrofalni poplavi. A z vsako jesenjo pridejo hirajoči konji, ki podhranjeni umirajo na poplavljenih pašnikih. Društvo za zaščito konj Velenje je na osnovi prejetih dokazov včeraj na Veterinarsko upravo RS (Vurs) prijavilo mučenje oziroma odtegnitev oskrbe in veterinarske oskrbe konjem lastnika Janeza Hrena z Verda. Hkrati so prijavili neukrepanje veterinarskega inšpektorja, in to kljub dvakratnemu pozivu uradne osebe, da je zadeva kritična. Hren vse navedbe o mučenju ali zanemarjanju zanika: »Sem kmet in skrbim za konje, kolikor se da! V soboto sem 16 konj s pašnika dal v hlev.«

Žrebe umiralo v blatu

Stanje na pašniku naj bi društvu za zaščito konj prijavila občanka E. P. B. , ki je že v petek poskušala konjem priskrbeti seno. Priklicala je nekega kmeta in ta je res peljal živalim veliko okroglo balo in jo zvalil na razmočen travnik. V soboto zjutraj se je spet odpravila na pašnik in naletela na grozljiv prizor.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Povezane vsebine