STRAH IN TREPET

Strojanovi na policiste s skodelicami in poleni

Objavljeno: 17.12.2017 15:28Posodobljeno: 17.12.2017 15:29

Bratje Igor, Željko in Zdenko bežali, mahali, kričali nerazumljive besede. Člani te romske družine so k psihiatru spravili tudi varnostnika ZD Šentvid.

LJUBLJANA – Več kot desetletje je minilo, odkar so se Dolenjci znebili romske družine Strojan in so postali Ljubljančani s stalnim naslovom Obvozna cesta 100. In čeprav je pokojna romska kraljica Elka nekoč v sodni dvorani vzrojila "Jaz sem srčni bolnik, prosim, da nas prenehate preganjati samo zato, ker smo Strojani", tudi dve leti po njeni smrti ni nič drugače. Skorajda namreč ne mine teden, da se kateri od Strojanovih (ali pa kar nekaj njih v kompletu) ne bi pojavil na zatožni klopi, na kriva pota pa očitno ne zahajajo le Elkini sinovi in hčere ter njihovi partnerji, ampak že tudi vnuki, sodimo po zadnjem od domnevnih grehov, zaradi katerega v Roje prihaja sodno pisanje.

Igor Hočevar, ki je v priporu, šestkrat obsojeni Adrijan Strojan, štirikrat obsojeni Brendo Bajt ter skoraj še golobrada Strojanova, 18-letni Elvis in 20-letni Sandi (oba menda in k sreči doslej še nekaznovana) so glavni akterji sodnega procesa, ki se je pred dnevi začel na okrajnem sodišču v Ljubljani. Skupaj z ZdenkomJasnoDanijelo in Samanto Strojan so se 9. avgusta letos z dvema avtomobiloma pripeljali pred zdravstveni dom v Šentvidu. Enega od avtomobilov so parkirali na na intervencijski poti, kar je zmotilo domskega varnostnika Zorana B., ki je voznika opozoril, naj vozilo umakne. Izstopila je Jasna z bolnim otrokom, sledi je nov poziv, naj avto umaknejo, nato pa se je začelo.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja