POLICIJSKA KRONIKA

Storilec: mlajši moški, manjši, črna kapa, športne copate

Objavljeno: 05.01.2016 17:00Posodobljeno: 05.01.2016 17:00

Oškodovanec mu je prostovoljno izročil 10 evrov, neznanec pa je prosil še za kozarec vode, ki mu jo je tudi izročil.

LJUBLJANA Včeraj okrog 14.45 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na območju Hrastnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do oškodovanca na domu pristopil neznanec, domnevno gluhonem, in nakazoval, da pobira prostovoljne prispevke za gluhoneme. Pri tem je vstopil v stanovanje in se napotil v kuhinjo. Oškodovanec mu je prostovoljno izročil 10 evrov, moški pa je prosil še za kozarec vode, ki mu jo je oškodovanec tudi izročil. Ko je moški zapustil stanovanje, je lastnik opazil, da pogreša mobilni telefon.

Opis storilca: mlajši moški, manjše rasti, na glavi je imel črno kapo, obut je bil v športne copate. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil.

Policija svetuje: Nadzorujte jih

Tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko opozarja, da v primerih, ko neznane osebe pridejo na dom pod pretvezo, da pobirajo prostovoljne prispevke, zahtevajmo na vpogled dovoljenje upravne enote, ki ga morajo imeti pri sebi. Če se kdo odloči, da bo nekaj prispeval, odsvetujejo, da takšne osebe povabimo v notranjost. Ves čas njihovega »obiska« je treba imeti nadzor nad njimi (vizualni).