TRAGIČNO

Smreka ubila preiskovalnega sodnika

Objavljeno: 14.11.2017 19:29Posodobljeno: 14.11.2017 19:30

Franc Hribar se je lani po 32 letih dela na okrožnem sodišču v Ljubljani upokojil.

  • Medtem ko je spravljal hlodovino, je na preiskovalnega sodnika Franca Hribarja padla velika smreka. Na kraju brli svečka
  • Domačija, kjer je skupaj z bratom in sestro živel sodnik, se je ovila v črnino

KAMNIK – Ko smo v nedeljo poizvedovali o 62-letnem moškem iz Lok v Tuhinju, ki ga je pod seboj pokopala smreka, ko je skupaj z bratom Ivanom spravljal strohnelo hlodovino po uničujočem žledu in požrešnih lubadarjih, so nam ljudje povedali, da je bil Franc marljiv in delaven človek. Živel je skupaj z bratom in sestro, bil je v pokoju, doma so imeli kmetijo. »Pri Homarjevih se že od nekdaj reče domačiji, sicer pa je pokojni Franc Hribar,« nas je po objavi članka opozorila njegova daljna sorodnica. In, kot smo še izvedeli, Franc Hribar ni bil le upokojenec, ki je živel in dihal za kmetijo, temveč znani preiskovalni sodnik na ljubljanskem okrožnem sodišču, ki se je lani upokojil.

Usoda mu je v soboto popoldne prekrižala račune in mu onemogočila, da bi zasluženo užival v pokoju, kamor je odšel julija lani. Kot smo poročali včeraj, se je nesreča zgodila v gozdu med Lokami in Potokom v občini Kamnik, kjer sta z bratom sekala hlodovino, ki jo je bilo treba odstraniti, pri čemer pa se je nanj zrušila velika trhla smreka in upokojenega sodnika pod seboj pokopala. Da se je zgodilo nekaj hudega, priča majhna rdeča svečka, ki jo je težko ločiti med drevesi, katerih debla krasijo prav tako rdeče pike, ki jih je revirani gozdar označil za uničenje.

Hribar se je v skoraj 32 letih dela na okrožnem sodišču v Ljubljani kot preiskovalni sodnik srečal z veliko osumljenci, ki so ali pa še grejejo zatožne klopi slovenskih sodišč, med drugim je obravnaval Josipa Lončariča, Milka Noviča, Roberta Tomasa Zavašnika
Kot nam je pojasnila tiskovna predstavnica okrožnega sodišča Mateja Jazbec, je bil »sodnik Franc Hribar zaposlen na okrožnem sodišču v Ljubljani 31 let in 11 mesecev«. Zaprisegel je davnega leta 1984, upokojil pa se je julija lani. »Sodišče je ob tem dogodku izreklo sožalje družini oziroma njegovim najožjim družinskim članom,« je še sporočila Jazbečeva. 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja