ŠOK

Slovenija žaluje: slovo od Gašperja Tiča

Objavljeno: 18.06.2017 21:56Posodobljeno: 19.06.2017 00:46

Nedeljski večer je zaznamovala novica, da je nasilne smrti umrl priljubljeni slovenski igralec Gašper Tič.

LJUBLJANA – V nedeljskih jutranjih urah se je v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani zgodil prepir med 20- in 44-letnikom. Kot smo poročali , je mlajši moški starejšega ranil z ostrim predmetom, ta pa je zaradi poškodb umrl. Ko je postalo jasno, da je bil umorjen znani slovenski igralec Gašper Tič, je Slovenija onemela. Šok in žalost sta preplavila spletna omrežja.

Sodelavci pretreseni

Tič (44) je bil dolgoletni član igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), ki s predstavo Iliada te dni sicer gostuje v Romuniji. Kot je za časnik Večer dejala njihova predstavnica za odnose z javnostjo Simona Belle, so tako globoko pretreseni, da v imenu gledališča ne more posredovati nobenih izjav. »Imeli smo ga neskončno radi kot igralca, sodelavca in prijatelja. Za naš teater je naredil ogromno,« je vse, kar je lahko, močno pretresena in v šoku povedala Belletova.

Igralka in pevka Tanja Ribič pravi na facebooku: »Kje je pravica, kakšna so pota in kakšni so nameni usode???«

Sožalja in žalost

Na facebooku so Slovenci in Slovenke pretreseni, tako je nekdo zapisal, da to ne more biti res in da upa, da gre za pomoto ... Veliko ljudi dejansko sploh ne dojema, kaj se je zgodilo, zgroženi so, ogorčeni in užaloščeni. Seveda pa se vrstijo tudi izrazi sožalja za Gašperjeve najbližje, katerih žalost je gotovo brezmejna.

Gašper Tič je sicer širše občinstvo nazadnje navdušil februarja letos kot avtor muzikala Trač ali Mnogo hrupa za nič.