POZOR

To se ji je zgodilo na ljubljanskem mestnem avtobusu. Vpletena 22-letnica

Objavljeno: 29.01.2016 14:30Posodobljeno: 29.01.2016 14:30

Obe osumljenki so privedli k preiskovalnemu sodniku.

LJUBLJANA – Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v sredo odvzeli prostost državljankama Bolgarije, starima 22 in 40 let, zaradi suma storitve več kaznivih dejanj tatvine in zlorabe bančnih kartic. Policisti so ugotovili, da sta izkoristili nepazljivost oškodovank in jima odtujili denarnici, nato pa z bančnimi karticami opravili več dvigov gotovine.

Osumljenka (22) je 4. decembra lani na mestnem avtobusu izkoristila nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice odtujila denarnico, nato pa z bančno kartico opravila dva dviga na bančnem avtomatu v skupni višini 180 evrov, prav tako pa je poskušala opraviti še šest dvigov, vendar so bile transakcije neuspešne.

Dvaindvajsetletnica je skupaj s 40-letnico 25. januarja v trgovini na Čopovi ulici na predrzen način okradla oškodovanko in ji iz torbice odtujila denarnico. Z odtujeno bančno kartico sta opravili štiri dvige, pri čemer sta odtujili skupno 330 evrov. Prav tako pa sta poskušali opraviti še pet dvigov, kjer pa je bila transakcija zavrnjena zaradi napačne kode ali previsokega zahtevanega zneska.

Obe osumljenki so v četrtek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, so sporočili iz PU Ljubljana.

Pošljite nam fotografije ali video

Imate za nas zanimivo informacijo, fotografijo ali video?
Pošljite nam jih in opišite dogajanje.

Kdo, kaj, kje, kdaj, kako, ...?
Fotografije in video gradivo
Dovoljene datoteke: JPG, PNG, GIF, AVI, MOV, MP3, OGG do max. 5MB/datoteko.

Predstavitvene informacije