ZAVRGLA NOVOROJENČKA

Razkrito, od kod je dekle, ki je prišla na tečaj varne vožnje in rodila

Objavljeno: 23.01.2018 20:30Posodobljeno: 23.01.2018 21:00

Dekle, ki je v soboto po porodu zavrglo novorojenčka, so hitro izsledili.

  • Hitro ukrepanje uslužbencev Centra varne vožnje Vransko je fantku rešilo življenje
  • Milan Vugrinec, vodja oddelka splošne kriminalitete v sektorju kriminalistične policije PU Celje

CELJE – Na Policijski upravi Celje so bili tudi včeraj precej skopi s podatki o nenavadnem dogodku, ki se je v soboto dopoldne zgodil na Vranskem. Kot smo že poročali, celjski policisti in kriminalisti obravnavajo sum detomora, ker je mlada ženska, po naših podatkih 25-letnica Korošica, prišla v prostore sanitarij centra varne vožnje AMZS na Vranskem v spremstvu partnerja, tam rodila, novorojenčka pa pustila ležati kar na tleh ob straniščni školjki.

Nebogljenega otročka je takoj za tem, ko sta s partnerjem zapustila sanitarije, v katerih sta se zadržala kar dolgo, našel inštruktor. Dal mu je prvo pomoč, ga zavil v odejo, da bi preprečili podhladitev, nato pa poklical reševalce. Ti so novorojenčka najprej prepeljali v celjsko bolnišnico. Skoraj sočasno z inštruktorjem je prišla v prostore sanitarij še ena od zaposlenih in menda doživela pravi šok. A vsi so ravnali zelo prisebno. V celjsko bolnišnico je uro zatem po novorojenčka že prispela ekipa iz UKC Ljubljana s helikopterjem Slovenske vojske in posebnim inkubatorjem, v katerem so ga v nadaljnjo oskrbo prepeljali v ljubljanski klinični center.

25 let ima osumljena poskusa detomora.

Kot je še povedal Milan Vugrinec, vodja oddelka splošne kriminalitete v sektorju kriminalistične policije PU Celje, je po njihovih informacijah novorojenčkovo zdravstveno stanje stabilno. In še, da je moškega spola in da je bil donošen, kar pomeni, da ni šlo za prezgodnji porod, ki bi žensko morda presenetil.

Par ustavili med begom

So pa zaposleni v centru varne vožnje na Vranskem že pred tem opazili nenavadno vedenje mladega para. Kot so še razkrili na policiji, je dekle prišlo na Vransko, da bi opravilo tečaj varne vožnje, a naj bi inštruktorji opazili, da je v slabem psihofizičnem stanju, zato so ji svetovali, naj tečaj raje opravi kdaj drugič. Od tam se je nato s partnerjem napotila v sanitarije, prizorišče poskusa detomora. Ker so zaposleni novorojenčka tako hitro oskrbeli, so mu s tem zagotovo rešili življenje.

Porodnico in njenega partnerja, za katerega pa na policiji še ne morejo potrditi, ali je dejansko novorojenčkov oče, so policisti izsledili zelo hitro po dogodku. Ustavili so ju med begom iz centra varne vožnje in oba pridržali, zaradi slabega zdravstvenega stanja pa so porodnici pridržanje prekinili in jo odpeljali v bolnišnično oskrbo. Zvečer so njenega partnerja izpustili na prostost, prav tako pa naj bi bolnišnico zapustila osumljena. Celjski policisti bodo ukrepali proti obema: njo bodo najverjetneje ovadili zaradi suma storitve poskusa detomora, njega pa sostorilstva pri poskusa detomora.

Opazili so, da je v slabem stanju, zato so ji svetovali, naj tečaj raje opravi kdaj drugič.

Kriminalisti so z mamo opravili razgovor, tistega, kar je povedala, pa ne morejo razkriti, saj je tudi razgovor še predmet preiskave. Tako ni znano, ali je šlo morda za poporodno depresijo ali kakšno drugo hujšo stisko, v kateri se je znašla 25-letnica. So pa policisti o tem že obvestili tudi pristojni center za socialno delo na območju, kjer ima osumljenka prijavljeno stalno bivališče, tam bodo z družino stopili v stik in pomagali. A zelo verjetno je, da bodo za novorojenčka iskali nadomestno, rejniško družino. 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja