NASILJE

Pretepali partnerice in matere ter jim grozili s smrtjo

Objavljeno: 01.11.2012 21:16Posodobljeno: 01.11.2012 21:18

Dolenjski policisti so v zadnjih dneh velikokrat posredovali zaradi nasilja v družini.

  • Fotografija je simbolična.

BREŽICE, NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ – O nasilju v družini so bili v sredo obveščeni tudi novomeški policisti. Osumljenec (33) iz okolice Novega mesta naj bi že dalj časa izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerico in ji preprečeval, da bi poiskala pomoč. Pretepal jo je in ji grozil, da jo bo ubil.

Razbil ji je telefon

V sredo pa je brežiške policiste na pomoč poklicala žrtev nasilja v družini. Nasilnež (52) se je sprl s partnerico in ji z nožem grozil, da jo bo ubil. Ko je poskušala poklicati na pomoč, ji je razbil telefon in odšel s kraja dogodka. Policisti so ga izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Oče in sin skupaj napadla

Šentjernejski policisti bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili 46- in 24-letnega nasilneža, ki sta izvajala fizično in psihično nasilje nad ženo oziroma mamo. Starejši je kraj zapustil pred prihodom policistov, mlajšemu pa so odvzeli prostost in ga pridržali. Izrekli jima bodo prepoved približevanja in zbrali potrebna obvestila.