SKRIVNOSTNO

Prestreljen obležal v lastnem golfu

Objavljeno: 06.08.2015 18:07

Policija je Zoranove starše o sinovi nasilni smrti obvestila šele naslednjega dne, javnosti pa so posredovali le nekaj skromnih podatkov o dogodku.

LJUBLJANA – Je šlo pri hladnokrvno izvedeni likvidaciji 25-letnega Zorana Nikolića za naročen umor? To je vprašanje, okoli katerega se je od začetka vrtela tudi kriminalistična preiskava, ki se je zavlekla vse do današnjih dni. Po štirinajstih letih neuspešnega iskanja odgovora so nad upanjem, da bo umor kdaj pojasnjen, verjetno obupali tako Zoranovi najbližji kot tudi policija.

Nikolić je živel v Borovnici, izučil se je za električarja, bil pa je tudi odličen boksar. Leta 1993 je bil celo mladinski državni prvak v supertežki kategoriji. V času, ko se je zgodil zločin, je ob redni službi tudi pridno treniral. Tudi v četrtek, 2. avgusta 2001, se je v hali Tivoli udeležil treninga. S kolegom Nenadom C. sta ob 22. uri zapustila vadbeno dvorano in se napotila vsak k svojemu parkiranemu avtomobilu. Na parkirišču pod halo Tivoli pa je, tako je pozneje pripovedoval Nenad, nenadoma počilo avtomobilsko steklo, strelov skoraj ni bilo slišati. Nato je še nekajkrat pritajeno počilo, stekla Nikolićevega avtomobila so bila sesuta, v golfu pa je na sedežih mrtev obležal Zoran Nikolić.

Nenad se je zaradi nenavadnih pokov zdrznil in dvignil pogled; pri prijateljevem avtomobilu je uzrl zamaskirana neznanca z orožjem v roki. Nenadu sta zagrozila s pištolo, pognal se je v beg, nato sta tudi storilca ušla s kraja zločina. Prestrašeni prijatelj je obvestil policijo in dal skromen opis neznancev: videl je le, da naj bi imel eden na glavi bejzbolsko kapo. Policija se je lotila dela.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Povezane vsebine