UMAKNILI PREDLOG ZA PREGON

Predsedniškemu kandidatu ne bodo sodili

Objavljeno: 17.07.2017 19:48Posodobljeno: 17.07.2017 19:48

Ludvik Poljanec naj bi kot priča v postopku razžalil sodišče.

  • Oprali so ga krivde
  • Ludvik Poljanec bi se na okrajnem sodišču v Žalcu moral zagovarjati, ker naj bi s svojimi besedami posegel v čast in dobro ime s

ŽALEC – Včeraj ob 14. uri bi se na okrajnem sodišču v Žalcu o domnevni krivdi zaradi razžalitve državnega organa moral izreči Ludvik Poljanec, ki je napovedal bitko za predsedniški stolček, sicer pa pooblaščenec na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu. A je tik pred zdajci prejel telegram, »da je obravnava preklicana zaradi umika predloga za pregon«. »Jaz bom vseeno šel v Žalec in osebno zahteval sklep sodišča o umiku pregona,« je za Slovenske novice povedal Poljanec.

                                                         Ovadila ga je sodnica

Z besedami, da sodišče dela po »fašistični, nacistični in komunistični metodi«, si je je prislužil ovadbo.

Zgodba sega v konec leta 2015, ko je na okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah nastopil kot priča na sodišču. Zaradi besed, da »to sodišče dela po fašistični, nacistični, komunistični metodi«, ga je ovadila sodnica Branka Doberšek Keršič. Kot piše v obtožnem predlogu, je svoje besede utemeljeval s tem, da mu sodišče ni dovolilo odgovorov na konkretna vprašanja, ki so bistvena za zadevo, »prav tako je zahteval, da se ga zaradi izrečenih besed ovadi«.

Nihče ne upošteva slovenske ustave

Ludvik Poljanec iz Slovenske Bistrice že več let javno opozarja, da vsi problemi naše države izhajajo iz dejstva, da nihče ne upošteva slovenske ustave. »Ker če bi jo brali in upoštevali dosledno, kršitev človekovih pravic sploh ne bi bilo,« je prepričan. Kot edini laik iz Slovenije je na povabilo iz Strasbourga prevzel zastopanje slovenskih državljanov pred Evropskim sodiščem za človekove pravice. Že desetletje predseduje Klubu za zaščito voznikov in državljanov, je tudi predsednik politične stranke Stara pravda – Stranka prava.

 

 

Prizadel čast sodišča

Ker je s temi besedami enačil delovanje okrajnega sodišča v Slovenskih Konjicah z delovanjem sodišč v totalitarnih režimih, v katerih so kršili človekove pravice in temeljne svoboščine ter do vseh vrst represije, je, kot je v obtožnem predlogu zapisala okrajna tožilka Katarina Šilec, s tem prizadel čast in dobro ime sodišča. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja