BRUTALEN PRETEP

Po zverinskem mučenju so jima pripor podaljšali

Objavljeno: 20.03.2017 18:42Posodobljeno: 20.03.2017 18:42

Aleš Olovec in Martin Kovač sta osumljena povzročitve smrtne poškodbe Andreju Cekuti.

KRŠKO – Aleš Olovec in Martin Kovač, ki naj bi se pred mesecem dni na travniku v Žabjeku pri Podbočju tako kruto znesla nad 26-letnim Andrejem Cekuto z Vrhpolja pri Šentjerneju, da je ta dan po pretepu umrl, bosta v priporu ždela še 45 dni. Tako je namreč potem, ko je tožilstvo za oba osumljenca predlagalo podaljšanje pripora za dva meseca, odločilo krško okrožno sodišče. Dvajsetletni Olovec in 29-letni Kovač sta osumljena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, kar pa ne pomeni, da bo na koncu tako ostalo v obtožbi. Glede na pridobljene dokaze v preiskavi bi jo namreč lahko tudi prekvalificirali.

Primer je 13. februarja letos pretresel Slovenijo, saj sta Kovač in Olovec izživljanje nad Cekuto vseskozi snemala in to je Olovec v živo predvajal tudi prek facebooka. Dogajalo se je na travniku okoli četrte ure zjutraj, ko je posnetek zakrožil po spletu in ko je anonimni klicatelj to sporočil policiji. Ta je takoj stopila v akcijo in na travniku približno 150 metrov od dovozne poti opazila poškodovanega, domnevna napadalca pa so izsledili v bližini. Sledila je hitra reševalna akcija, Kovača in Olovca so policisti pridržali.

Povezane vsebine

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja