HUDO RANJEN

Padel na vršiški cesti

Objavljeno: 17.07.2017 14:35

Huje ranjenega motorista so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

  • Foto: Shutterstock

DIVAČA – Včeraj ob 7.59 je na regionalni cesti Divača–Lokev voznik osebnega vozila oplazil kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje ranil. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, ki so na kraju dogodka pomagali ranjencu do prihoda reševalcev, izvedli požarno in naletno varovanje ter očistili cesto.

Na cesti na Vršič v bližini Trente je v soboto ob 16.27 padel motorist in se huje ranil. Gasilci PGD Bovec so usmerjali promet, oskrbeli ponesrečenca in ga prenesli do vojaškega helikopterja, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

V bližini Idrskega je ob 15.47 padel motorist in se huje ranil. Gasilci PGD Kobarid so pomagali reševalcem in opravili protipožarni pregled motorja. Ranjenca so tolminski reševalci prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Na Proseniškem sta ob 12.36 trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem in policiji ter posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Ranjenca so reševalci prepeljali v celjsko bolnišnico.

V naselju Tovsto je ob 1.23 osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo na odbojni ograji. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili razlite motorne tekočine in pomagali policiji.

Na Tržaški cesti v občini Log-Dragomer je v petek ob 20. uri voznik z osebnim vozilom zbil kolesarko. Posredovali so gasilci PGD Stara Vrhnika in Dragomer-Lukovica, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ranjenke v reševalno vozilo.

Na Cesti 9. avgusta v Zagorju ob Savi sta ob 14.36 trčili osebni vozili. Gasilci GZ Trbovlje in PGD Zagorje mesto so zavarovali kraj nezgode, pomagali reševalcem pri oskrbi dveh ranjencev in vlečni službi pri odstranitvi vozil s cestišča. Cesta Zagorje ob Savi–Trbovlje, je bila med intervencijo popolnoma zaprta.

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah zasegli 21 vozil, zaradi pijanosti pa 3 voznike spravili v treznilnico. Ob 14.50 je v Novi Gorici manjšo prometno nesrečo povzročila 46-letnica, ki je pri vzvratni vožnji na parkirišču trčila v osebno vozilo mlajše voznice. V postopku so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, v nadaljevanju pa še strokovni pregled, ki so ga opravili v zdravstveni ustanovi. Začasno so ji odvzeli vozniško in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na prepoved vožnje se je 46-letnica požvižgala, zato so ji ob naslednjem ustavljanju avto zasegli. Napisali so predlog na sodišče. Sploh ne bo poceni. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja