NAPAD

Oven na Kozjem Vrhu do smrti zbil Justino

Objavljeno: 12.10.2017 20:30Posodobljeno: 12.10.2017 20:30

Tragedija na kmetiji Morijevih v hribih nad Dravogradom na Koroškem.

  • Nevarni oven je že pred tedni prvič napadel
  • Nesrečna Justina Mori
  • Zgodilo se je na Kozjem Vrhu
  •  V spomin na mamo in babico
  • Foto: Igor Mali
  • Štefanija Demšar je izgubila mamo
  • Čreda ovac, desni je oven
  • S helikopterjem so jo prepeljali v Maribor, a so bile poškodbe usodne

KOZJI VRH – Malo za Dravogradom pot zavije strmo navkreber, nato makadamska cesta zamenja asfalt in začne se ena daljših voženj po slovenskih hribih. Do Kozjega Vrha, razpršene vasi, ki jo povezujejo gozdne poti, deset kilometrov poti traja skoraj pol ure. Tam je kmetija z več poslopji, novejšo in starejšo hišo. V zadnji je živela 74-letna Justina Mori.
Ko ustavimo pred hišo, iz nje izstopi Štefanija Demšar, hči pokojne. Pogovarjamo se dan za tem, ko se je zgodila tragedija, pred hišo gori rdeča sveča mami in babici v spomin. Štefanija nam razkrije, da je isti oven, ki je usodno poškodoval Justino, pred tedni napadel tudi njo: »Pa sem se ga obranila s palico.« Tudi takrat je ušel z ograjenega pašnika blizu hiše, a se je vrnil tja. Justino so opozorili na ovnovo popadljivost.

Oživljanje po telefonu

Štefanija predvideva, da se je drama z žalostnim koncem začela okoli osmih zjutraj: »Mama je po mojem hotela odpreti rastlinjak, ki je čez noč zaprt. Kdaj in od kod je pritekel oven, ne vem. Spodaj pri garažnih vratih, pod hišo, jo je dohitel in butnil. Po našem mnenju je kam z glavo udarila,« domneva hči. Pozneje so ugotovili, da je imela nesrečna Justina poškodovano glavo in zlomljena rebra.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja