LE RIŽ IN FIŽOL

Nuna od pobeglega lame terja 90.000 evrov

Objavljeno: 28.06.2017 17:39Posodobljeno: 28.06.2017 17:39

Ronan Chatellier naj bi jo napeljal, da je prodala stanovanje. Evre je zadržal zase, ona pa je ostala brez strehe nad glavo.

LJUBLJANA – Pred sodiščem se je v eni kazenski zadevi znašel Francoz Ronan Chatellier, imenovan Shenpen Rinpoče, tako kot do zdaj pa se niti v tokratni pravdi, ki jo je zoper njega sprožila budistična nuna Wangmo Tenzin, na sodišču ni pojavil. Tenzinova s tožbo na pravdnem oddelku od nekdanjega nadrejenega zahteva 90.000 evrov, ki mu jih je posodila za 20 let. Kot izhaja iz tožbe, laični lama denarja ni porabil za širjenje budističnega nauka v Sloveniji in ji ni zagotovil finančne varnosti, kot je obljubil, temveč zase. Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je začel postopek, s katerim nuna (budistično ani Wangmo) od laičnega lame zahteva nazaj 90.000 evrov, ki mu jih je izročila januarja 2012, ko sta pred notarko podpisala posojilno pogodbo. Chatellierja, pričakovano – že večkrat je izjavil, da se v Sloveniji ne počuti varno – na sodišče ni bilo, njegov pooblaščenec pa je sodišču predlagal zaslišanje prek videokonference. 

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja