ROP BANKE

Naropane evre je kmalu izgubil

Objavljeno: 16.05.2014 13:30Posodobljeno: 16.05.2014 13:30

Ropar je bil na svobodi le nekaj ur, imel je tudi pomagača.

  • Roparja so iskali tudi s helikopterjem.

LJUBLJANA – Poročali smo, da so v torek policisti v Šiški tudi s helikopterjem iskali roparja, ki je ob 11.38 oropal banko na Celovški cesti. Moški je zamaskiran in oborožen vstopil v poslovalnico banke, stopil do bančnega okenca in od uslužbencev zahteval denar. Svoje grožnje je podkrepil s pištolo, ki jo je usmeril v zaposlene. Zaradi groženj so mu ti izročili nekaj tisoč evrov gotovine, ki jo je ropar stlačil v nahrbtnik, nato pa je s kraja pobegnil.

Policija je takoj začela aktivnosti za izsleditev storilca kaznivega dejanja. Na kraj in v okolico je bilo napotenih več policijskih patrulj, prav tako je bil v iskanje vključen policijski helikopter. Policisti so z intenzivnim preiskovanjem in zbiranjem obvestil ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 35-letni državljan Slovenije. V bližini kraja, kjer se je zgodil rop, so policisti izsledili vozilo, za katerega se je kasneje izkazalo, da pripada osumljeni osebi.

V avtu našli marsikaj

Osumljencu so okoli 18.30 istega dne odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena hišna preiskava na domačen naslovu osumljenca, poleg nje pa tudi preiskava vozila. Pri tem so kriminalisti zasegli pištolo z nabojnikom, v katerem so bili naboji, obrazno masko in večino denarja. Istočasno je bila odvzeta prostost tudi 38-letnemu državljanu Slovenije zaradi sostorilstva pri omenjenem kaznivem dejanju.

Oba sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je 35-letniku odredil pripor, 38-letnika pa je po zaslišanju izpustil.