POLICIJSKA KRONIKA

Na banko z orožjem, pobegnil s plenom

Objavljeno: 07.01.2016 22:00Posodobljeno: 07.01.2016 22:00

Neznanec je bil zamaskiran in je visok približno 180 cm ter čokate postave, nosil je temnejšo jakno.

MOST NA SOČI Včeraj, 6. januarja 2016, ob 16.20 je bila policija obveščena o oboroženem ropu bančne poslovalnice na območju Mosta na Soči (občina Tolmin). Po prvih ugotovitvah je neznan zamaskiran storilec v prostoru bančne ustanove od uslužbenke zahteval gotovino in svojo zahtevo podkrepil s strelnim orožjem. Po kaznivem dejanju je pobegnil neznano kam. V ropu nihče ni bil telesno poškodovan.

Policisti in kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so začeli izvajati vse aktivnosti tako na kraju kaznivega dejanja kot tudi v širši okolici. Okoliščine oboroženega ropa (po določilu prvega odstavka 206. člena KZ) kriminalisti še vedno intenzivno preiskujejo, glede ropa pa so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec je bil zamaskiran in je visok približno 180 cm ter čokate postave, nosil je temnejšo jakno.

V zvezi s preiskavo novogoriški kriminalisti in policisti zaprošajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede oboroženega ropa imeli kakršne koli koristne informacije, da jih sporočijo policiji na intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo (več preventivnih nasvetov policije, kako ravnati ob ropu, tudi na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/438-kako-ravnati-ob-ropu).