MARIBOR

Moški romskega videza pretepajo in ropajo najstnike

Objavljeno: 04.09.2013 15:57Posodobljeno: 04.09.2013 15:57

Eden se je spravil nad 18-, drugi pa nad 16-letnika.

MARIBOR – Policisti so v zadnjem dnevu v Mariboru obravnavali dva ropa, ki sta jih osumljena dva moška romskega videza. V torek ob 13.30 si je v Mestnem parku neznani moški od 18-letnika iz Ptuja izposodil mobilni telefonski aparat. Nekaj časa sta hodila vzporedno, ko pa je neznanec hotel oditi stran, je oškodovanec zahteval, da mu aparat vrne. Takrat je moški od fanta zahteval plačilo za vrnitev aparata, ker pa mu on denarja ni dal, ga je storilec trikrat udaril in mu iz hlačnega žepa vzel denarnico ter iz nje 30 evrov gotovine. Odšel je v neznano.

Gre za moškega romskega videza, ki je star med 20 in 23 let, visok okoli 185 cm, suhe postave, temnih las, oblečen je bil v črno kratko majico, nosil je sončna očala, med prednjima dvema zoboma pa ima velik razmik.

Udaril 16-letnika

Čez eno uro je neznanec romskega videza, visok okoli 175 cm, črnih kratkih las, oblečen v rjavo jakno in temnejše hlače, v podhod stanovanjske hiše na Partizanski cesti v Mariboru, nenadoma potegnil nič hudega slutečega pešca, 16-letnega mladostnika iz Spodnjega Jakobskega Dola. Tam ga je z udarcem zbil na tla, ga večkrat udaril in mu odvzel denarnico. Iz denarnice je vzel 80 evrov gotovine, denarnico odvrgel in zbežal v smeri blokov na Cankarjevi ulici.

Predstavitvene informacije