ROP

Moškega (39) zbrcala in mu vzela denarnico

Objavljeno: 11.09.2012 17:15Posodobljeno: 11.09.2012 17:15

Pomoč so mu nudili v ZD Nova Gorica.

SOLKAN – V ponedeljek nekaj pred 21. uro sta se neznana storilca na travnati površini med eno izmed stanovanjskih hiš in trgovino v Solkanu približala 39-letnemu moškemu. Eden izmed njiju ga je z rokami odrinil, tako da je padel na tla, nato pa sta ga storilca brcala in udarjala s pestmi.

Denarnico našli, denarja ne

Iz žepa sta mu ukradla denarnico, v kateri je imel poleg osebnih dokumentov bančne kartice in nekaj gotovine. Po ropu sta storilca zbežala neznano kam. Kasneje je bila po pregledu kraja kaznivega dejanja najdena denarnica z dokumenti (brez gotovine). Poškodovanemu moškemu so kasneje zaradi poškodb najprej nudili ustrezno zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Nova Gorica, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Odnesel jo je z udarnino

Po dosedanjih ugotovitvah je utrpel predvidoma lažjo telesno poškodbo (udarnino nad očesom). O obravnavanem primeru sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo policisti podali kazensko ovadbo.