GORENJSKA

Mopedist trčil, napihal dva promila in pol

Objavljeno: 18.03.2016 07:00Posodobljeno: 18.03.2016 07:00

Ob tem pa ni imel niti veljavnega vozniškega dovoljenja.

MILJE – Kranjski policisti so v sredo zjutraj obravnavali voznika mopeda, ki je bil še z drugim udeležencem v Miljah udeležen v prometni nesreči z materialno škodo.

Mopedist je bil krepko pod vplivom alkohola (1,17 mg/l), za udeležbo v prometu pa tudi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so mu moped zasegli in ga izločili iz prometa, o njegovem ravnanju pa bodo obvestili pristojno okrajno sodišče.

Gorenjska policija ponovno opozarja, da je učinek alkohola pri tako visokih stopnjah že zelo kritičen, čeprav se tveganje za nesrečo v povezavi z alkoholom začne že bistveno prej in pri precej nižjih stopnjah. »Po zaužitju alkohol namreč hitro doseže vse dele telesa, razgrajuje pa se počasi in ves ta čas učinkuje na človeka. Pojavljajo se motnje presojanja, koordinacije gibov in ravnotežja, poslabša se vid, voznik postane nedovzeten za nevarnosti, podaljšajo se reakcijski časi, varna vožnja pa takrat ne obstaja več,« je sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave.