DRZNO

Mladoletnik moral skočiti z motokultivatorja, hudo se je poškodoval

Objavljeno: 24.01.2016 20:00Posodobljeno: 24.01.2016 20:00

Pomoč so na kraju nudili tudi gasilci PGD Ravne.

CERKNO – V četrtek ob 15.20 se je na lokalni cesti Vrh Zakriža–Ravne v občini Cerkno zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba utrpela telesne poškodbe.

Policisti so ugotovili, da je 67-letni voznik motokultivatorja pri polkrožnem obračanju na vozišču lokalne ceste z vozilom zapeljal preblizu desnega roba in prek neutrjene bankine zdrsnil z vozišča. Motokultivator je drsel po strmi gozdni brežini in se po približno petnajstih metrih od roba vozišča ustavil, zagozden ob deblo manjšega drevesa.

Takoj po zdrsu s ceste sta voznik in mladoletnik (prevažal se je na tovornem delu) skočila z motokultivatorja oziroma prikolice. Pri skoku pa se je mladoletnik predvidoma huje telesno poškodoval (zlom desne noge).

Reševalci ZD Idrija so mu nudili prvo pomoč, nato pa so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Posredovali so tudi gasilci PGD Ravne. 

O nesreči so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Po zbranih obvestilih in drugih ugotovljenih dejstvih bodo zoper povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali, so sporočili iz PU Nova Gorica.